Ga naar de mobiele website
^ Top

Van Quickenborne: "Belasting op spaargeld komt er niet"

Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wijst een roerende voorheffing op spaargeld radicaal van de hand. "Voor Open Vld is het heel duidelijk: deze belasting komt er niet," heeft hij gezegd in het Radio 1-programma De Ochtend.
 
De voorbije dagen circuleerde het voorstel dat de roerende voorheffing op de rente op kasbons, termijnrekeningen en spaarboekjes zou worden opgetrokken van 15 naar 25 procent. Het nieuws lokte heel wat reacties uit, maar als het van Open Vld afhangt is er geen reden voor ongerustheid. Volgens minister Van Quickenborne kan er van zo'n belasting absoluut geen sprake zijn.
 
Cynisch
"Ik vind het zeer vreemd dat zo'n voorstel circuleert in tijden van crisis. Dit is een contra-economische maatregel," vindt Van Quickenborne. "Het zou bijzonder cynisch zijn om de spaarder, die niet verantwoordelijk is voor de crisis, extra te belasten, terwijl de echte verantwoordelijken ongemoeid gelaten worden."
 
In plaats van na te denken over nieuwe inkomsten, zoals een belasting op spaargeld, moet de regering zich in de eerste plaats concentreren op besparingen, benadrukt Van Quickenborne. (belga/jv)Meld een bug