Van Overtveldt waarschuwt belastingzondaars: "Nu het moment voor regularisatie"

Johan Van Overtveldt
Photo News Johan Van Overtveldt
De fiscus en het gerecht draaien met afzonderlijke acties de duimschroeven aan bij Belgen met zwart geld. Dat zou heel wat belastingzondaars moeten aanzetten om nog voor het jaareinde te regulariseren. "Voor wie nog zwart geld heeft, is dit het moment om het boven water te laten komen. De mazen van het net sluiten zich", zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vandaag in De Tijd.

De fiscus is begonnen met het sturen van vragen om inlichtingen naar Belgen die een constructie hebben opgezet in een belastingparadijs. Wie niet binnen de maand antwoordt, wordt onderworpen aan een door de belastingdienst bepaalde aanslag en een bijkomende boete, kondigt de fiscus aan in een brief die De Tijd kon inkijken. 

Maar ook het gerecht is in actie geschoten tegen het zwart geld. Volgens goed ingelichte bronnen van De Tijd heeft het federaal parket 300 regularisatiedossiers bij het contactpunt regularisaties ingekeken. Het gaat om dossiers waarbij de belastingzondaars gewoon hun intresten aangaven en niet het volledige zwarte kapitaal.
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • arnaud di monaco

  Hier MOET je zwart geld hebben! Anders redt je het niet!

 • Martin Amelynck

  Nooit meer NVA... Wie gelooft die vent nog.

 • vanaeken jokke

  Beste Ronald Boudewijns dan hebben de vorige rekenwonders ministers van financiën met een telraam gewerkt ander was een geen staatsschuld van 430 miljard en een begrotingstekort van 105 %.

 • Tom Faes

  Voor de 999 ste keer is dit de laatste keer of Van Overdveldt die zegt " zorg dat het nu goed verborgen is hé ".Ik heb jullie verwittigd . Arme vent. Nooit meer nva.

 • Lodewijk Placklé

  Ook Verhofstadt en consoorten ?