Exclusief voor abonnees

Van klimaatspijbelaars naar klimaatkibbelaars: “Kijk niet naar elkaar, maar richt jullie op gezamelijk doel”

Kyra Gantois en Anuna De Wever in betere tijden.
Photonews Kyra Gantois en Anuna De Wever in betere tijden.
Het blijft maar pruttelen tussen Anuna De Wever (18) en Kyra Gantois (20). De klimaatspijbelaars zijn klimaatkibbelaars geworden. Nog eventjes en de doorsnee Vlaming heeft, door al dat gehakketak, de buik vol van de klimaatstrijd. “Zo’n vaart zal het niet lopen”, denkt de ‘groene’ minister van staat Jos Geysels. “De stroming is zo breed gedragen, een ruzietje gaat de zaak echt niet hypothekeren.”

Het begon allemaal vorige week toen Kyra Gantois in een lange, emotionele tweet haar vertrek uit Youth For Climate aankondigde. Ze verweet Anuna De Wever (18), haar ex-vriendin met wie ze eind vorig jaar YFC had opgericht, dat ze een ‘onewomanshow voor aandacht’ opvoerde en dat afwijkende (politieke) meningen niet welkom waren binnen de beweging.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Als de pers twee mand ADW stil zwijgt en haar geen forum meer geeft spreekt niemand meer over dit verwend kind. Dat ze eens bekend maakt hoeveel vluchten ze vorig jaar genomen heeft en waar naar toe? Heb zelfs gelezen dat ze naar New York gevlogen is om te gaan winkelen. En haar kamer hebben ze op TV laten zien een stort is er niks tegen en degelijk figuur gaat het ons komen vertellen.

 • Mathieu Peeters

  Dat ze eerst eens beginnen na te denken wat ze willen, en zich niets laten opdringen vanhun eigen moeder die zelf niet eens weet wat ze wil en gewon een pion is van groen. mensen zonder karakter noem ik dat, zelf niet eens weten wat ze willen. En hoe kan een snotbel van nog geen 20 weten wat de weereld wil. Dus allemaal voor geschotelde zever van die kiekens van groen hier die zelfs verloren hebben met de verkiezingen.

 • Danny Maenhaut

  De Geysels ging ook eens de wereld veranderen... dus not !!! En de wet : is deze plots veranderd ? Men mocht toch niet spijbelen, onder gelijk welke drogreden dan ook ??? Of omdat het massaal gebeurt ? De speeltijd (vakantie) is voorbij, kindjes !!!

 • Marc Reynaert

  Gedrag van kleine kinderen omdat Anuna Kyra heeft laten vallen voor haar huidige vriendin...

 • Natalie Vanhoof

  Nog eventjes? Neeneen de doorsnee vlaming heeft al láng de buik vol van die schreeuwende pubers en de ontoelaatbare toestanden om eventjes te gaan kamperen in de wetstraat, op podiums springen waar mensen ongestoord willen feesten, geen krant meer open kunnen doen zonder die Anuna tegen te komen en het waanzinnigste van al dat oproepen tot spijbelen. Genoeg. Gewoon genoeg.