Exclusief voor abonnees

Van kassamedewerker tot leraar: iedereen achter het plexischerm (maar wereldwijd nog amper beschikbaar)

Al dan niet zelf geknutseld: zowat alle kassamedewerkers zitten vandaag achter een plexischerm. Door de grote vraag is er wereldwijd nog amper of geen pleximateriaal beschikbaar.
VDT Al dan niet zelf geknutseld: zowat alle kassamedewerkers zitten vandaag achter een plexischerm. Door de grote vraag is er wereldwijd nog amper of geen pleximateriaal beschikbaar.
Transparante plexiplaten: het lijkt dé oplossing om baliepersoneel, leerkrachten en huisartsen te beschermen als die binnenkort opnieuw aan de slag gaan. Alleen: er is in heel België door de enorme vraag amper of géén pleximateriaal meer beschikbaar. “Elke vierkante meter plaat die geproduceerd wordt, is al verkocht.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • kathleen de rijcke

  Bij Safti in Wetteren kan je nog plexi halen. Deze is er momenteel nog voorradig.

 • Luc Vleeschhouwers

  Gewoon glas waarom niet? Is wel genoeg van.

 • Jeroen Dielis

  Dat is dus weeral de nagel op de kop. Bijna alles komt tegenwoordig van het buitenland en dan meestal nog het 'verre oosten'. Als we dan lessen te leren hebben is dit er 1 van. Meer lokale productie, maar ja de kostprijs hé...

 • Melanie Degucht

  En gewoon glas, is dat geen optie of nog niet aan gedacht.

 • Theo Van Hoof

  PMMA heb je dan ook nog eens in casted en extruded waar alleen casted heel goed is om te bewerken. De doorsneel PMMA in een DHZ is extruded. @rudof van rooy, daarnet nog bij de huisarts geweest. Die verwacht maandag een vloedgolf aan telefoons om te testen. Het grote probleem, ze hebben niet eens materiaal om het te doen.