Van Grieken en Francken in de clinch op Twitter

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Belga Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Met de verkiezingen in het verschiet brengt voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) een nieuw boek over migratie uit, getiteld “Migratie in 24 vragen en antwoorden”. Voor Vlaams Belang een uitgelezen kans om kritiek te uiten op het migratiebeleid onder Francken. Hun voorzitter Tom Van Grieken reageert met de publicatie van de brochure “Migratie in 24 gebroken beloftes”, met een bijna identieke layout. Voer voor een Twitterconflict tussen de twee kopstukken.

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en zijn medewerker Joren Vermeersch schreven na “Continent zonder grens” opnieuw een boek over migratie, “Migratie in 24 vragen en antwoorden”. Vlaams Belang liet zich inspireren en reageerde cynisch met een infobrochure over “24 kwesties die de regering had moeten regelen, maar niet heeft geregeld met als jammerlijk gevolg: een stijgende immigratie, een falende integratie en een steeds grotere immigratiefactuur voor onze sociale zekerheid”, uitgegeven door hun voorzitter Tom Van Grieken. Geheel naar analogie met het nieuwe boek van Francken is de brochure getiteld “Migratie in 24 gebroken beloftes”. De layout sluit tenslotte ieder toeval uit: de omslag is precies identiek vormgegeven, op de kleur na. 

Theo Francken liet dat niet zomaar aan hem voorbij gaan. Op Twitter plaatste hij de twee publicaties naast mekaar: “Het origineel is altijd beter dan de kopie. Wat een zielig clubje", klinkt het. Voorzitter Tom Van Grieken laat het niet aan zijn hart komen en reageert dat de infobrochure gratis te bestellen is.
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Dat het NVA een kartel met het VB vormt zodat ze sterk genoeg staan om weerwerk te bieden aan het groene en linse gevaar.

 • Otto-Jan Rongewaard

  Een boek dat je gratis kan bestellen op de site van een politieke partij is geen boek, maar partijpropaganda.

 • Hilde Eykens

  Ik vind dat Tom Van Grieken groot gelijk heeft, waarom heeft Belgie nog zoveel schulden en is de sociale zekerheid niet meer als vroeger en het pensioen op? Dat was allemaal niet gebeurd waren er niet zoveel inwoners bij gekomen, wij hebben wel ons best gedaan om onze laatste euro te geven. Voor wie?

 • Marc Statham

  N-VA is groot geworden met stemmen van het VB, of zijn ze dat al vergeten ? maar wees gerust, die kiezers zullen nu weer voor VB gaan kiezen.

 • René Schoeters

  Ze moesten die politiekers verplichten om geen enkele sociale media te gebruiken, wat voor kinderachtig gedoe is dat nu toch altijd met dat onnozele twitteren, beseffen die dat nu zelf niet! Maar zo bereik je natuurlijk een groot deel mensen, enkel dat is de reden hiervan!