Van eind november geleden dat dieselrijders nog zoveel moesten betalen aan de pomp

Photo News
De maximumprijs van diesel gaat morgen omhoog. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan maximaal 1,567 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. 

Het is van eind november vorig jaar geleden dat dieselrijders nog zoveel moesten betalen aan de pomp, volgens gegevens van de petroleumfederatie.

De nieuwe maximumprijs ligt 1,9 cent per liter hoger dan de huidige. 

De stijging is het gevolg van het duurder worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten, aldus de FOD Economie.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Dakman

  In duistland diesel getankt 10 euro goedkoper als in Belgie voor een volledige tank. Schande ! Anna jij bent zo een overdreve groene precies. Vrije tijd hebben wel nodig om te kunnen ontspannen, Met het openbaar vervoer ben je meer dan dubbel zo lang onderweg; Sorry maar tijd is kostbaar als je alle twee voltijds werkt!

 • anna vandenberg

  Minder met de auto en meer met de fiets dan moet je geen dure diesel betalen. Ik zie grootouders die 500 m van school wonen hun kleinkinderen winter en zomer met de auto naar school brengen. En dikwijls staan ze al een half uur te vroeg aan school met draaiende moter te wachten op de dichtste parkeerplaats. Vrijetijdsverplaatsingen mogen ze van mij goed belasten, en woon- werkverkeer moet betaalbaar blijven. Steden en winkelcentra en luchthavens zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • leen hanssens

  Niet alleen diesel, ook benzine stijgt regelmatig.

 • Sobek Wessels

  Er gaat een moment komen dat werkende Minder overhouden dat niet werkende door de belastingen van de Overheid ! Waarom Diesel aanvallen terwijl een diesel minder Co² uitstoot dan een benzine en die benzine dubbel zo veel verbruikt ? 1 regering kost 4,6 miljard , dus wat Kosten die 5 regeringen Ons ? minstens 23 miljard per jaar ! Schaf al die overbodige regeringen af !!

 • Stephan Chef

  Het kan nog slechter, vorige week in Frankrijk pompprijs 1 liter diesel 1,69€, in Luxemburg 1,10€.