Van de Veire en Daeleman mikken op wereldrecord met 'De Langste Liefde'

Eva Daeleman.
VRT / Joost Joossen Eva Daeleman.
MNM-presentatoren Peter Van de Veire en Eva Daeleman zijn vanmorgen begonnen aan 'De Langste Liefde'. Ze gaan niet alleen minstens 85 uur lang samen presenteren, maar ook samen eten, slapen en douchen. Dat meldt deredactie.be

Omdat Daeleman en Van de Veire naar eigen zeggen BFF's (Best Friends Forever) zijn, zullen ze ook vier dagen lang alles samen doen. Tot en met Valentijn zal liefde en vriendschap centraal staan op MNM.

"Dit wordt de ultieme test voor onze ever lasting vriendschap", aldus Peter Van de Veire. "Mijn grootste angst is onophoudelijk beginnen huilen, diarree en wallen tot op mijn knieën. Maar ach, voor de liefde doe ik alles", voegt Eva Daeleman er aan toe.

Als ze hun plan volhouden, verbreken ze het officiële wereldrecord voor de langste radiomarathon met duopresentatie van Guinness World Records.

Van de Veire heeft al het wereldrecord radiomaken op zijn naam staan. Twee jaar geleden presenteerde hij in zijn eentje 185 uur aan een stuk om de blokkende studenten een hart onder de riem te steken.

Peter Van de Veire.
VRT / Joost Joossen Peter Van de Veire.