Van Damme hekelt late Brusselse coronamaatregelen: “Het omdoen van een veiligheidsgordel op het ogenblik van de botsing”

Pierre Van Damme
VTM Nieuws Pierre Van Damme
Volgens epidemioloog Pierre Van Damme komt de mondmaskerplicht in Brussel er te laat. Er had vorige week al ingegrepen moeten worden toen duidelijk werd dat het aantal besmettingen met het coronavirus in het Brusselse weer de hoogte inging. Dat zei hij vanavond in VTM Nieuws.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Brussel weigerde vorige week om zoals Antwerpen strenge maatregelen te nemen, hoewel de cijfers in stijgende lijn bleven gaan. Pas vandaag werd een mondmaskerplicht ingevoerd. Te laat, zegt Van Damme. De curve zal de komende dagen immers met zekerheid verder stijgen. Bovendien is de Brusselse mondmaskerplicht op dit moment niet meer genoeg: “Het is veel meer dan dat. We gaan ook moeten kijken hoe het gebeurt in de horeca en hoe de samenscholing gebeurt, want daar zit het virus op te wachten.”

Van Damme gelooft in sensibilisering, maar dringt ook aan op een duidelijk signaal van de overheid. “Ik zie die buurtwerkers inderdaad wijk na wijk de mensen proberen te overtuigen, maar soms heb je voor heel even heel duidelijke, kordate maatregelen nodig om die curve weer te doen ombuigen.”
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • andre govaert

  Cordon sanitaire rond brussel?

 • Bart Apers

  Als ze maar regels kunnen opleggen. Als het van de virologen afhangt gaan we in lockdown tot er een vaccin is. Zij beginnen het leuk te vinden om het gedrag van onze samenleving te bepalen, dat is heel beangstigend. Pak de bron van de besmettingen aan! Met een mondmasker rondlopen in de buitenlucht is echt niet de maatregel die de curve gaat ombuigen!

 • Joan Lute

  25 juli werdt iedereen door de politie in Brussel verplicht hun mondmaskers op te zetten. Dit is de.eerlijke waarheid die gerust gezegd mag worden.

 • Jos Dupont

  Brussel ik heb er veertig jaar gewerkt en ik heb wel geleerd dat Brussel speciaal en Franstalig is waar men aan iedereen ( vooral Vlaanderen ) die ook denkt daar een opmerking te moeten over maken negeert en er zijn voeten aan veegt!! Hebben onze Vlaamse politiekers met hun kort geheugen dat nu nog niet begrepen ??

 • luc Cuypers

  Buurtwerkers ? Mensen uit hun eigen clubje , gesponsord door de PS verkozenen . Die hun plekje gewonnen hebben bij de zogenaamde democratische verkiezingen . Die buurtwerkers gaan nu effe zeggen hoe het moet . De politie moet de lijn trekken , niet hun eigen zo gezegde vertegenwoordigers . De Vlaming kan zonder buurtwerkers .