Van Besien ontkent dat Groen achter geruchten over beloofde job Jinnih Beels zit

BELGA
Wouter Van Besien, Antwerps kopstuk van Groen en van het ter ziele gegane 'Samen', distantieert zich van de geruchten die gelanceerd werden dat voormalig politiecommissaris Jinnih Beels na het uiteenvallen van het samenwerkingsverband voor sp.a gekozen had omdat haar een job was aangeboden bij de socialistische mutualiteiten. Dat zei hij vanmiddag in VTM NIEUWS.

Beels zelf benadrukte in De Zevende Dag (Eén) dat daar geen sprake van was. Ze wees erop dat ze vanwege haar politieke engagement politiek verlof heeft genomen bij de Mechelse politie en dat ze nog steeds naar het korps kan terugkeren binnen de twee jaar indien blijkt dat haar nieuwe uitdaging tot niets geleid heeft. "Ik heb dus geen job nodig", benadrukte ze.

In de pers waren er stemmen dat de geruchten door Groen werden gelanceerd uit rancune omdat Beels voor sp.a gekozen had na het uiteenvallen van Samen. Beels zelf herhaalde vandaag dat de keuze erg moeilijk was, maar dat ze zich het meest thuis voelde bij de sp.a en dat het Tom Meeuws was die haar overtuigd had om in de politiek te stappen.

Van Besien bevestigde dat laatste in VTM NIEUWS. Hij distantieerde zich meteen van de geruchten dat Beels voor de sp.a gekozen had omdat ze een job beloofd was. "Ik ben vooral blij dat ze in de politiek blijft", verklaarde hij. "Jinnih Beels was ook welkom geweest bij Groen", aldus Van Besien die verwees naar het feit dat het Tom Meeuws was die Beels bij Samen bracht.

Roma

De voormalige Groen-voorzitter veegde ook de geruchten van tafel dat de Roma het feest had mogen organiseren voor de opening van de tunnel - wat uiteindelijk Tom Meeuws de das omgedaan had omdat hij de procedures voor de aanbesteding niet gerespecteerd had - wegens de partner van Van Besien. Mijn vrouw werkt nog maar recent voor de Roma, dus van enig verband kan er geen sprake zijn, zo verwees hij ook dat verhaal naar de prullenbak.

Coalitie

Volgens Van Besien staat de breuk van Samen overigens een coalitie tussen sp.a en Groen niet in de weg. "De ambitie blijft dezelfde: een linkse coalitie in Antwerpen”, vertelde hij nog. “De reden waarom we met Samen gestopt zijn, is dezelfde reden als we ermee begonnen zijn. De bedoeling was om het politiek debat in Antwerpen in handen te nemen en onze thema’s bovenaan de agenda te zetten. En Samen stond dat debat nu net in de weg. Het ging niet meer over thema’s, maar over personen en schandalen."
92 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Petrus Steenssens

  Gillis Standaert ik hoor u niet antwoorden op de ruzie die in de partij NVA al jaren bezig is. Maar u moest beschaamd zijn want u vergeet te zeggen dat uw NVA-ers elk postje in aan het nemen is, we zullen eens zien als ze de macht overdragen. Weet je misschien niet waarom de huidige voorzitter van de lijn moeten gaan lopen is bij de NMBS en de vrouw van Weyts benoemt is in de raad van bestuur bij de VRT.

 • Fons Casteels

  Van Besien heeft gelijk: zijn echtgenote is nog maar sedert 1 december 2017 directeur van die vzw - en ze was dus niet betrokken bij dat feestje. Maar Van Besien reageert niet op de kern van de zaak: een SPA'er gunt, als directeur van De Lijn, de organisatie van een feestje van 650.000 Euro toe aan een rode vzw. Tegen alle wettelijke regels in - zelfs zonder prijsofferte. Ook zonder persoonlijke verrijking is dat fraude: rode vrienden werden onrechtmatig bevoordeeld.

 • Gilles Standaert

  Er is haar geen job beloofd, dus als ze haar op de laatste plaats zetten zal ze daar geen problemen mee hebben. Petrus Steenssens ik zou eerder beschaamd zijn in uw plaats dat u deze +30 jaar rood/groene schertsvertoning van deze kaviaar soupeerders als normaal aanziet. Gent heeft een burgemeester die continue liegt en de Gentenaar goed bedrogen heeft, maar hij komt sympathiek over dus wordt het hem vergeven.

 • Jan Boden

  Dat zijn vrouw nu bij de Roma werkt is louter toevallig. Larie, de Roma is de geldmachine van rood en groen in Antwerpen. Publiceer hun geldstromen en subsidiehonger eens.

 • Luc Vandeplas

  Ik begrijp niet dat je een politiejob 2 jaar kan onderbreken om even aan politiek te gaan doen en dan nadien leutig terugkeren MET een duidelijke politieke opinie dus! Is de politie niet politiek neutraal??