Van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden: eerste politie-Tesla in ons land is een feit

VTM Nieuws
Dieven zijn maar beter gewaarschuwd, want inspecteurs van de politiezone Zaventem doen hun interventies vanaf volgende week met een Tesla. De elektrische wagen, die volledig omgebouwd werd tot politievoertuig, haalt snelheden tot 250 kilometer per uur en gaat in amper 4,5 seconden van 0 naar honderd kilometer per uur. 

Zaventem is de eerste politiezone die een Tesla inzet als interventievoertuig. Daarnaast kocht de zone nog een tweede Tesla aan. Die zal als anonieme wagen ingezet worden. De wagens hebben een actieradius van ruim 400 kilometer. Agenten krijgen een speciale opleiding om met de snelle wagens te kunnen rijden. 

De zone zet al wel langer in op groene wagens, maar gaat nu dus nog een stapje verder. Een volledige elektrische wagen, maar wel met 500 pk in de motor. De politie-Tesla wordt voor interventies ingezet en is ook volledig omgebouwd met zwaallicht en de typisch blauwe strepen.

Robby Dierickx

"De lokale politie van Zaventem investeert al ruim 10 jaar in de vergroening van haar voertuigenpark", zegt burgemeester Ingrid Holemans. "In 2007 werd voor het eerst een afgeschreven dieselwagen vervangen door een hybride wagen, een Toyota Prius en in de jaren nadien werd bij de vernieuwing van de patrouillevoertuigen eveneens voor hybride wagens of wagens op CNG gekozen. In 2017 kochten we ook 9 elektrische fietsen aan als vervanging van de lichte bromfietsen."

De Tesla's voldeden aan alle eisen die de politie voor haar interventievoertuigen had gesteld, klinkt het bij de politie. "Niet alleen bezitten ze voldoende batterijcapaciteit, maar ook voldoende vermogen. Het is immers belangrijk dat een interventievoertuig een voldoende hoge snelheid kán halen als de omstandigheden dit vragen. Ook een voldoende grote kofferruimte was één van de vereisten. Ook de levertermijn speelde een rol."
155 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Stroker

  Dat is weer typisch Belgie een elektrische auto opladen met een dieselgroep . Je merkt dus hier dat de overheid weeral niet nadenkt over het milieu.

 • Jean Van de Woestyne

  Volgens een onlangs uitgevoerde enquête betreffende de betrouwbaarheid van auto's zal die Tesla meer in panne staan dan daadwerkelijk dienst doen.

 • Joeri Vereman

  Maar die word zoals te zien op de foto opgeladen met een zware diesel groep daar is weer goed over na gedacht

 • Lorea Del Rio

  Er zullen er een paar flink wat aan verdient hebben. Zoals steeds.

 • Dirk VdBergen

  Ze zouden dat GELD beter in gevangenissen en opvangcentrum steken. Maar nee ...de automobilisten koeieneren vinden ze beter (ping ping, de kassa rinkelt)