Valse bommelder justitiepaleis blijft in de cel

Zwaarbewapende politieagenten bewaken het nieuwe justitiepaleis aan de Bolivarplaats in Antwerpen, een dag nadat er een bommelding binnenkwam bij de telefooncentrale van het justitiepaleis.
ANP Zwaarbewapende politieagenten bewaken het nieuwe justitiepaleis aan de Bolivarplaats in Antwerpen, een dag nadat er een bommelding binnenkwam bij de telefooncentrale van het justitiepaleis.
De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de 44-jarige man uit Retie die afgelopen donderdag een valse bommelding maakte over het Antwerpse justitiepaleis. Er werd een psychiater aangesteld, de man blijft nog zeker een maand in de cel.

Een man had donderdag rond 9 uur naar het algemeen nummer van de rechtbank gebeld met de boodschap dat er diverse bommen waren geplaatst die zouden ontploffen. Het justitiepaleis en de onmiddellijke omgeving werden meteen ontruimd. Een sweeping van het gebouw leverde niets op, waardoor het justitiepaleis kort na 11 uur weer werd vrijgegeven.

In de loop van donderdagavond werd een veertiger uit Retie opgepakt. Hij bekende dat hij de valse bommelding gemaakt had. "Hij wilde op die manier een uitstel verkrijgen in een rechtszaak", zegt zijn advocaat Kris Luyckx. De man gaat niet in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding. Hij heeft spijt van zijn ondoordachte beslissing. Er werd een psychiater aangesteld om zijn geestestoestand te onderzoeken.

Meester Kris Luyckx.
BELGA Meester Kris Luyckx.

Hij wilde op die manier een uitstel verkrijgen in een rechtszaak

Advocaat Kris Luyckx