Valse agenten teisteren opnieuw Jezus-Eik

In Jezus-Eik, een deelgemeente van Overijse, zijn donderdag opnieuw valse agenten en een valse controleur van de watermaatschappij opgedoken. Ze beroofden een bewoner van de Teniersdreef. Dat meldt de lokale politie. Een tweetal weken geleden sloegen de valse agenten al toe in dezelfde regio.
 
De diefstal in Jezus-Eik deed zich voor rond 16.10 uur. Een man belde aan die zich voorstelde als controleur van de watermaatschappij en zogezegd de meterstand kwam controleren. Korte tijd later belde een tweede man aan, in politie-uniform. Die kwam onmiddellijk binnen en zei dat hij de man van de watermaatschappij kwam arresteren voor diefstal.
 
"Vraag naar politiekaart"

Nadien verscheen nog een derde man, ook verkleed als politieagent. Die vroeg de bewoner of hij op de bovenverdieping een kijkje mocht nemen. Toen de drie vertrokken waren, stelde de bewoner vast dat er verschillende spullen gestolen waren.
 
Volgens het slachtoffer ging het om drie mannen van 35 à 40 jaar oud en alle Franstalig. Ze reden rond met een zwarte Mercedes en de twee valse agenten droegen een pet waarop 'politie' geschreven stond. De politie van de zone Druivenstreek raadt de bewoners aan zeer voorzichtig te zijn en bij twijfel steeds te vragen naar een politiekaart. (belga/dea)