Valkeniers geïrriteerd over VB-heisa rond Neel en Morel

Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers.
UNKNOWN Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers.

Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers reageert geprikkeld op een aantal krantenartikelen over een mail van Antwerps gemeenteraadslid Staf Neel aan de leden van de partijraad, waarin hij de loyauteit van Marie-Rose Morel in vraag stelt. Voor Valkeniers moeten dergelijke discussies intern gevoerd worden. Het punt komt ter sprake op de partijraad van zaterdag.
 
Neel reageerde op een interview dat Morel in juli gaf en waarin ze onder meer twijfelde aan de toekomst van Filip Dewinter als boegbeeld van de partij. Hij schreef de partijvoorzitter daarover aan en toen hij geen antwoord kreeg, stuurde hij een mail aan de voltallige partijraad.
 
"Ongeduldige heer Neel"
In zijn mededeling benadrukt Bruno Valkeniers dat "het partijbestuur bevestigt dat Marie-Rose Morel een waardevol lid is van datzelfde partijbestuur". Hij wijst voorts op dat "het democratisch debat ook bestaat binnen de Vlaams-nationalistische partij". Om de "ongeduldige heer Neel" van dienst te zijn, zal dit standpunt ingenomen worden op de eerstvolgende partijraad, luidt het nog. Die raad vindt volgende zaterdag plaats. (belga/tw)