Vakbondsfront activeert stakingsaanzegging bij politie voor 13 en 14 december: “Over de actie wordt nog gecommuniceerd”

Illustratiebeeld
BELGA Illustratiebeeld
Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV activeerde de ingediende stakingsaanzegging. "Elk personeelslid zal zich in staking kunnen plaatsen op 13 en 14 december volgens de gekende modaliteiten. Over de actie zal nog gecommuniceerd worden", zo kondigen drie van de vier politievakbonden aan in een gezamenlijk persbericht.

De ingediende stakingsaanzegging van het gemeenschappelijk vakbondsfront werd besproken op het onderhandelingscomité van de geïntegreerde politie. "De antwoorden op onze eisen door de vertegenwoordiger van de minister van Binnenlandse Zaken waren veel te vaag en kwamen niet tegemoet aan onze legitieme verwachtingen", luidt het. 

De drie vakbonden hebben de aanwezigheid van minister Jan Jambon rond de onderhandelingstafel geëist binnen een termijn van 72 uren - ten laatste maandag, aldus Joery Dehaes van ACV Politie - met een duidelijke boodschap.

“Aanvallen" op het statuut

De vakbonden klagen al enige tijd onder meer over de "aanvallen" op het statuut van de politie, de pensioenen, gebrek aan personeel en geweld tegen de politie.

Archiefbeeld
Photo News Archiefbeeld4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Pierre Van den Berghe

  Is Belgie een “stakingsland” geworden waar iedereen wil staken, geld verdienen maar niet meer werken wil?

 • Daniël Van Hoorebeke

  Jullie zouden beter mee doen met de burgers!! Samen sterk!!

 • René Delaet

  De vakbonden zouden beter eens goed moeten nadenken wie de pensioenen van ambtenaren moet opbrengen. En binnenkort dan ook maar gele hesjes tegen het ambtenarenpensioen misschien ??? Nooit genoeg kan dan kloppen op veel te weinig.

 • Roland Dierick

  Dat ze hun geel hesje dan maar niet vergeten!