Vakbonden Volvo Cars Gent vragen staking aan

belga
Bij Volvo Cars in Gent hebben de drie vakbonden ACV, ABVV en ACLVB vanavond beslist om de staking aan te vragen. Na een oproep van de directie om in de vooravond om het werk te hervatten, bleek een groot deel van de werknemers niet bereid om het werk te hervatten na de spontane werkonderbreking sinds maandagochtend. Een voorstel van de directie om de werkdruk te verlichten kon vanmiddag niet overtuigen. Dat meldt het ACV.

"Dit is een signaal van de werknemers, die ontevreden zijn. We hebben getracht dat te voorkomen door, in overleg met de directie, enkele maatregelen voor te stellen. Maar de mensen hebben geoordeeld. De meerderheid heeft altijd gelijk. We moeten nu bekijken welke elementen nog moeten worden toegevoegd om tot een beter akkoord te komen", zegt Els De Vos (ACV).

De arbeiders klagen onder meer over het vertrek van zo'n 250 uitzendkrachten en de bandsnelheid na de nieuwe werkverdeling na het vertrek van de XC60. Er is ook nood aan bijkomende opleiding.

Vanaf morgen zullen de bonden en de directie aan een verzoeningsprocedure beginnen om alsnog een akkoord te bereiken dat tegemoet komt aan de eisen van de actievoerders. De nachtploeg wordt nog geïnformeerd over dat laatste voorstel. Maar verwacht wordt dat er onvoldoende werkwilligen zullen zijn om de productie - die nu op een erg laag peil draait - volledig te hervatten.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Danny Vervloet

  Ze zullen de deur wel dicht gooien dan. De arbeiders daar vergeten blijkbaar dat het een bedrijf is waar gewerkt moet worden, het is geen liefdadigheidsinstelling.

 • Don Viona

  ja kameraden allemaal staken hoor dan staan we sterk , dat de Chinezen straks het kot sluiten is dan wel niet hun fout hé...:-(

 • Zippora De Koeyer

  Jullie moeten daar anders zelf eens staan. De fabriek gaat zowiezo sluiten of er nu gestaakt word of nie. Wil da zegge da we ons rug kapot moeten werken omda de directie vind da we in theorie die job aankunnen met direct 2 man minder aan elke lijn. Het is al zwaar om te werken op fabriek dan gaan ze nog eens mannen weghalen. En wij zijn dommerikken da we staken. Als je hier nix van weet hou dan je commentaar voor jezelf. Je werkt wss zelf niet hoe kan jij weten wat werken is achterlijke mensen

 • Sven Van de Voorde

  Kennen jullie de interne keuken??? Denk het niet.. kom er zelf is werken he.. dan zal je weten hoe het voelt om elke dag als eens citroen uitgeperst te worden!!! Tot dan heb je totaal geen recht van spreken!!!!

 • Sven Kerstens

  Straks weer den fabriek minder!