Vakbonden Ryanair dreigen met stakingen in luchthavens Charleroi en Zaventem

In Portugal werden vandaag minstens zestien vluchten geannuleerd door een staking.
EPA In Portugal werden vandaag minstens zestien vluchten geannuleerd door een staking.
De vakbonden van Ryanair in België hebben vandaag op de luchthavens van Zaventem en Charleroi tijdens een sensibiliseringsactie gedreigd met nieuwe stakingen. De passagiers van de lowcostmaatschappij kregen een pamflet waarin de situatie van de werknemers in België en in andere landen wordt uitgelegd, en waarin gewaarschuwd wordt voor nieuwe stakingen als de Ierse maatschappij zijn werknemers blijft kwellen.

Vandaag waren er in Portugal en Spanje acties van het personeel. In Faro, in het zuiden van Portugal, zou Ryanair 80 van de 120 werknemers willen ontslaan. In Portugal waren vandaag minstens zestien vluchten geannuleerd door een staking van het Portugese cabinepersoneel.

De Belgische vakbonden hebben gekozen om niet aan de stakingsacties deel te nemen, maar wilden wel hun solidariteit betuigen met hun collega's. Daarom deelden ze pamfletten uit in de vertrekhal in Charleroi en aan de boarding gates in Zaventem. De actie zal nog een week duren, aldus de christelijke vakbond CNE. 

Ryanair weigert de lokale wetgeving toe te passen in verschillende landen, ondanks de ondertekening van cao's voor de piloten en het cabinepersoneel. “Als de situatie niet verbetert, in België of elders in Europa, gaan we niet twijfelen om meer ingrijpende acties te doen”, aldus de vakbond nog. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Wilms

  Beste vakbonden , Wij vertrekken binnenkort op vakantie vanaf Luxembourg Airport en Ryanair daar zal ik nooit mee vliegen , betaal liever wat meer voor een betere service ! Sabena still miss you.!!

 • Wilfried Hoes

  Beste Jean Pierre, 430 vluchten op eigen kosten ? .... of betaald door het bedrijf ?

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Ryanair daar zet ik geen voet zelfs geen teen aan boord.. Ik heb wel in mijn leven wereld wide 430 vluchten gedaan met heel wat maatschappijen

 • danny janssens

  hoef niet ... ryanair zal niet lang meer bestaan met de brexit op komst

 • Guy Van Severen

  Thomas Cook, Ryanair,...kunnen we nog ontspannen op reis ? Maar ja...de klimaathoogvliegers vragen niet liever...ga maar elders werk zoeken !!! Op het platteland misschien ?