Vakbonden plannen nieuwe acties bij AXA Bank na "dovemansgesprek"

Beeld ter illustratie, AXA Bank.
photo_news Beeld ter illustratie, AXA Bank.
De vakbonden beraden zich over nieuwe acties nadat een gesprek met de voorzitter van de raad van bestuur bij AXA Bank op niets is uitgedraaid. Volgens BBTK-vertegenwoordiger Frank Leys blijft de directie weigeren klaarheid te scheppen over een mogelijke verkoop van de bank.

De vakbonden voerden gisteren al een eerste keer actie. Ze zijn ontevreden omdat ze niet betrokken worden bij mogelijke verkooponderhandelingen voor AXA Bank. Volgens bronnen van de krant De Tijd is Crelan op dit moment de belangrijkste overnamekandidaat.

Een gesprek tussen vakbondsvertegenwoordigers en voorzitter Jef Van In bracht alvast geen duidelijkheid, zegt Leys. "Hij herhaalde het antwoord dat we al maanden krijgen van de directie, namelijk dat ze niet reageren op geruchten in de media." Volgens de vakbonden staat het echter als een paal boven water dat er gesprekken bezig zijn. "We voelen ons niet au sérieux genomen."

Daarom bekijken de bonden nu welke acties ze kunnen voeren om gehoord te worden. "Op woensdag komt de raad van bestuur van de AXA groep samen in Parijs, tot dan gaan we de kat uit de boom kijken", zegt Leys. "Maar we zoeken manieren om gehoord te worden. Als we niets doen, gaat ons binnenkort een afgesloten deal opgedrongen worden, zonder sociaal overleg.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  De top verdient een massa centen, want het bankwezen is ten einde, een tweede crisis komt elke dag dichterbij, er zal geen redding meet zijn van de staatskas! Dus iedereen centen kwijt! En garantie van 100 000€ is waardeloos want de kas is ook leeg in Brussel of gaan ze deze centen'ook lenen dan! 60% van alle kantoren dicht na fusie?

 • willem merken

  gewoon opsplitsen in eenheden van 49 personen,

 • Marie Beldé

  Crelan is een bliksemafleider... Er zijn er ook 2 andere...!!!!

 • Sven Kerstens

  Wat heeft de vakbond te maken met een overname? Ze willen enkel dwars liggen zoals altijd. Dit gaat Axa miljarden kosten. Dan moet er bespaard worden en staan de bonden weer te roepen. Achterlijke bonden....