Vakbonden en directie bpost bereiken "concreet voorakkoord"

Bpost.
JSA Bpost.
Het gemeenschappelijk syndicaal vakbondsfront en de directie hebben deze avond een "concreet voorakkoord" bereikt, melden ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns en bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck elk afzonderlijk.

Het akkoord moet "het vertrouwen herstellen en beantwoorden aan de verwachtingen van het personeel omtrent werkdruk, klinkt het. "Dit vormt een belangrijke basis om het welzijn van het personeel te garanderen en de toekomstplannen van bpost verder te zetten", aldus Nyns in een mededeling.

"De sociale partners gaan vanaf morgen de verschillende voorstellen voorleggen aan hun respectievelijke delegaties. Directie en sociale partners zijn tevens overeengekomen elkaar op korte termijn opnieuw te ontmoeten voor het afsluiten van een CAO voor de periode 2019-2020", klinkt het in de mededeling van bpost.

Deze middag kondigden vakbond en directie aan dat het werk bij bpost deze avond hervat zou worden, hoewel er op dat moment nog geen akkoord was tussen beiden. De onderhandelingen werden wel verdergezet.

Bekijk ook:

Begrafenis uitgesteld door staking bpost
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Joos

  Dat de chauffeurs dat klaasje wijsmaken, alles tot op de SECONDE getimed. Stelletje loozers zijn het.

 • Jan Verstraeten

  Marc Vinck jij durft wat te zeggen. Wij hebben nog nooit gestaakt tijdens de kerstperiode. Wij staken trouwens niet zo veel. Bij de postbodes os de stakingsbereidheid nog nooit zo hoog geweest als vrijdag. Dit wil denk in zeggen dat het echt wel nodig is. Maar ja zoals ik eerder al zei, de beste stuurlui staan aan wal.

 • José Gonzales

  Kan die ceo is wa loon inleveren? Ik doe de job voor de helft!

 • Niko Karavas

  Bij ons begon het met een voorakkoord, 10 maanden later was mijn Mijn gesloten.

 • Bill Van Mechelen

  De speeltijd is voorbij,nu moet er terug gewerkt worden.