Vakbonden bewakingssector dienen stakingsaanzegging in

Bewakingsagenten dreigen met acties op 22 oktober.
Foto Belga Bewakingsagenten dreigen met acties op 22 oktober.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend nadat de onderhandelingen over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de bewakingssector maandagavond zijn mislukt. Vanaf 22 oktober zullen er acties volgen in de sector.

Sinds mei vonden al verschillende onderhandelingsrondes plaats tussen de sociale partners en de bedoeling was om maandagavond tot een akkoord te komen over een sectorale cao over een verhoging van de koopkracht en een verbetering van de kwaliteit van de arbeid. “Vandaag moeten we vaststellen dat de werkgevers niet bereid zijn om tot een resultaat te komen”, klinkt het. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront willen de werkgevers de loonmarge niet volledig invullen en tonen ze geen bereidheid tot flexibiliteit.

Daarom is een stakingsaanzegging ingediend voor 22 oktober. “We willen de werkgevers nog de tijd geven voor reflectie en om eventueel opnieuw samen te zitten, anders zal er een grote actie plaatsvinden”, verklaart Koenraad Maertens van de socialistische vakbond. 

Details over die acties kan hij nog niet geven. “We weten al waar de actie zal plaatsvinden, maar daarover kunnen we nog niet communiceren. Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen uit de sector samen te brengen op één plaats.”

De actie is gepland op 22 oktober, maar er kunnen nog andere volgen. Het is nog niet duidelijk of die acties zullen doorgaan tijdens de herfstvakantie, van 28 oktober tot 3 november en of er acties zullen plaatsvinden op de luchthaven. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PETER PERMENTIER

    Uitstel van de zweedse regering voorspeld geen goed nieuws, want moet Vlaanderen ja dan niet Wallonie ondetsteunen met 2,5miljard Euro, en hebben de money grabbers van politiekers zekerheid van een federale deelname indien ze de herfinanciering niet aanvaarden van de gestelde PS monopolie op de waalse politiek.Dus deelname dan gaan de Vlamingen akkoord om nog verder in hun blootje te lopen of zelfs naakt.

  • danny janssens

    staking is tegenwoordig not het enige middle om te kunnen onderhandelen m