Vakbonden bagageafhandelaar Swissport dreigen met acties op Brussels Airport

Beeld ter illustratie, Brussels Airport.
EPA Beeld ter illustratie, Brussels Airport.
Als de directie van afhandelaar Swissport op Brussels Airport vandaag geen concreet plan voor de onderbemanning bij de bagageafhandelaar voorlegt, dreigen de vakbonden het hart van de luchthaven te treffen. “Vanaf maandagavond leggen we dan mogelijk het werk neer in het APOC, het Airport Operations Center”, zegt Fouad Bougrine van ACLVB.

In het APOC werken bedienden rond de veiligheid en het beeldmateriaal op de luchthaven in Zaventem. Vanuit het Airport Operations Center wordt erover gewaakt dat de juiste mensen op de juiste plaatsen worden ingezet. “Het is het hart van de luchthaven”, stelt Fouad Bougrine van de liberale vakbond ACLVB. “Als de bedienden daar uit solidariteit met Swissport het werk neerleggen, moeten de arbeiders wel volgen.”

Volgens Bougrine is het door tussenkomst van de vakbonden dat vandaag een staking vermeden werd. “De werknemers van Swissport drongen aan op acties. Vanaf januari werd aangedrongen om de werkplanning tegen de start van de zomer klaar te hebben. Wij hebben de directie gered. Nu is het aan hen om maandag met een concreet voorstel te komen.”

Als maandag om 15 uur geen plan op tafel gelegd wordt, vragen de bonden een verzoening bij hoogdringendheid. Die meeting moet maandag of uiterlijk dinsdagmorgen plaatsvinden. “Maar als de werknemers maandagnamiddag kwaad worden, bestaat het risico dat de avondploeg van 22 uur niet aan de slag gaat.”
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Agna Huysmans

  Jammer dat hier weer de reiziger de dupe van is. Gijzel de directie eens ipv de reiziger. De gezinnen sparen een heel jaar voor hun reis en het kost al geld genoeg. Of staak op een andere periode en niet steeds in de vakanties. Denk ook eens aan je medemens

 • Tim De Witte

  Dirk willems, dan heeft u geen idee hoe het er op tarmac werkelijk aan toegaat. Om een ideetje te krijgen -een flauw afkooksel weliswaar, maar zo krijg je misschien een idee- ga je op je knieën onder tafel zitten. Vervolgens schuif je, nog steeds geknield, 150 à 200 volle bierbakken door. Probeer eens. En zeg dan nog eens dat het geen hard werken is.

 • Bernard Verfaille

  De geschiedenis herhaalt zich. De oude Sabena-methodiek wordt nog steeds toegepast: vakantie begint, dus ideale moment om te staken !

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  het is weer verlof, en ze gaan de mensen weer pesten met hun stakingskes.Waarom gebeurt dit alleen in België?

 • johny mertens

  Sinds het verdwijnen van Sabena is Zaventem een zottekot geworden Vroeger kon men bij andere diensten van de luchthaven mensen vragen om eventjes bij te springen in geval van personeels te kort .Toen was het een familie nu een warreboel met dank aan de blauwe politiekers die moesten privatiseren.Maar dit zijn de nu de gevolgen ven hun wanbeleid