Vakbond noemt Aviapartner-topman een “leugenaar”

Voorzitter Laurent Levaux ligt onder vuur bij de socialistische transportvakbond BTB.
BELGA Voorzitter Laurent Levaux ligt onder vuur bij de socialistische transportvakbond BTB.
De oproep van Laurent Levaux, voorzitter van bagageafhandelaar Aviapartner, tot het verbieden van spontane stakingen op de luchthaven is in een verkeerd keelgat geschoten bij socialistische transportvakbond BTB. 

“Duidelijk de vlucht vooruit om zijn eigen kolossale verantwoordelijkheid te verdoezelen,” luidt het bij de BTB. Ook de verklaring dat de staking niet te voorzien was, vindt de vakbond onzin. “Hij liegt. Aviapartner wist sinds januari dat er problemen waren. Toen werd er reeds gestaakt en een akkoord gesloten. Een akkoord waar geen letter van werd uitgevoerd.”

Ook wijst de BTB erop dat Levaux naar huis gaat met een persoonlijk vermogen van 39 miljoen euro, terwijl zijn personeel na de staking een loonverlies van 6 dagen moet verwerken. De BTB roept op om het bedrijf “op te kuisen”. “Zet competente mensen aan het roer en zorg voor rust in uw onderneming, als u bezorgd bent over uw personeel, de passagiers, de luchthaven en het imago van België," aldus de vakbond.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Casteels

  Je zou denken dat niemand de leugen van de vakbond gelooft dat de CEO 39 miljoen Euro verdient. Maar toch: er zijn enkelen die dat geloven. Nochtans is het tegendeel waar: de eigenaars hebben er al vijf miljoen ingestoken, en momenteel staan ze op 15 miljoen Euro verlies. Plus de lening van 20 miljoen Euro die ze geërfd hebben van de vorige eigenaar. Conclusie: bij Aviapartner zijn er geen winnaars.

 • Danny Govaerts

  Beheerders moeten op zoek naar geschikte CEO . Poen pakkers op kap van de werknemers lopen toch fout op langere termijn. Dat ze arrogant gasten zo als die buiten zetten andere en beter .

 • Geert jonckheere

  Hoe kun je tegen vakbonden zijn? Zij komen op voor de werkende mens.

 • Jan Verstrepen

  En een gangster vergeten ze nog. Die droomt van de tijd van Deans, waar het werkvolk vanaf hun 9 jaar in smerige fabrieken moesten werken tot ze er crepeerden! Zonder 'wilde stakingen' zou geen enkel werkmens moeten vliegen of op vakantie gaan ze zouden zich aan het kapot werken zijn voor een hongerloontje en hij, het meneertje zou zich vetmesten.

 • John Ulmer

  In Scandinavië is een vakbond verplicht aandeelhouder van de bedrijven waar men in zetelt. Om een of andere reden(....) komen stakingen daar zelden voor, laat staan wilde stakingen. Zegt genoeg, zeker?