Vakbond Carrefour: "Acties niet uit te sluiten in de komende dagen"

Photo News
In de door het herstructureringsplan getroffen Carrefour-winkels zijn vanmiddag personeelsvergaderingen aan de gang. 

Daags na een eerste "gespannen" ondernemingsraad tussen directie en vakbonden, "kunnen we niet uitsluiten dat er in de komende dagen spontane acties komen in de getroffen winkels. We zullen daar vandaag in de late namiddag een beter zicht op hebben, wanneer de vergaderingen achter de rug zijn", aldus Delphine Latawiec van de christelijke bediendebond CNE.

Het hevige banenverlies door de aangekondigde herstructurering is volgens Latawiec "moeilijk te aanvaarden omdat het bedrijf volgens de directie rendabel is."

"We gaan voor het einde van de week samenzitten met onze afgevaardigden om een duidelijker beeld te vormen over wat gaat komen."

De directie van Carrefour kondigde eind vorige week de intentie aan om in België 1.233 banen te schrappen. De volgende ondernemingsraad is gepland op 7 februari.

Meer colère

Volgens Kristel Van Damme van LBC wordt het vooral in het Antwerpse wat woeliger onder het personeel. "De cijfers komen nu wat dichter bij de mensen en we merken meer colère." Acties worden volgens Van Damme nog niet gepland, maar het valt niet uit te sluiten dat er in de komende dagen spontaan iets gebeurt, zegt ook zij. De vakbondsvrouw geeft ook nog mee dat solidariteitsacties volgende week in Frankrijk mee ondersteund zullen worden.

De directie van Carrefour kondigde eind vorige week de intentie aan om in België 1.233 banen te schrappen. De volgende ondernemingsraad is gepland op 7 februari. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christian van der auwera

  Ja en dan nog meer winkels sluiten zeker.

 • Jos Vaneerdewegh

  En wat ga je daar weer mee willen berijken; ,BRUGPENSIOEN, of wat;

 • Hugo Van Haevre

  Ben niet zulke vakbondsman maar dit gaat alleen om nog meer winst te maken sluit alle winkels tot dat ze deze regel terug herroepen, raak ze in hunne portemonee

 • van roy jozef

  laat ze allemaal op brugpensioen gaan, kunnen de volledig gepensioneerden binnenkort weer inleveren. werk kwijt is werkloos , zo simpel is het en als werkzoekende inschrijven bij de VDAB, en gewoon werkloos vergoeding betalen, ze moesten die swt afschaffen, en ander werk zoeken. en dat moesten ze in ELKE sector toepassen. nog even en er zijn meer bruggepensioneerden dan gepensioneerden.

 • rik lagrou

  en dan nog minder klanten jullie weten toch dat met hogere vergoeding dan bij anderen en ...