Vakantie-uittocht in volle gang: meer dan 180 km file, Brusselse ring staat helemaal vast, ook lang aanschuiven naar Antwerpen

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De vakantie-uittocht leidt deze namiddag tot veel files op de Vlaamse wegen. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt al 180 km file, en de trend is stijgend. In heel België gaat het om meer dan 250 km file, zegt Touring Mobilis.

Vooral in Brussel gaat het bijzonder moeizaam, zo staat de Binnenring zo goed als helemaal vast van voor Huizingen tot helemaal aan de andere kant van Brussel in Tervuren, en op de Buitenring is het aanschuiven van Tervuren tot in Zellik.

Richting Brussel is het ook aanschuiven op de E40 vanaf Affligem, waar verderop richting Brussel een rijstrook dicht is. In het verlengde van de Keizer Karellaan die aansluit op de E40 gaat vanavond ook de Leopold II-tunnel voor twee maanden dicht.

Ook de ring rond Antwerpen kleurt zo goed als helemaal rood. Richting Antwerpen staan er lange files op de E17 en de E34. Op de E313 is het, in beide richtingen, lang aanschuiven ter hoogte van Ranst: in de richting van Antwerpen gaat het traag in filegolven vanaf Olen tot de aansluiting met de ring, in de andere richting van Wommelgem tot aan Massenhoven.

Lees ook: Met de auto op vakantie? Dit zijn de opvallendste (nieuwe) verkeersregels in het buitenland
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Als je 's nachts vertrekt is het gevaarlijker door vermoeidheid. 's morgens vertrekken daar je dan met het normaal- en beroepsverkeer te maken hebt. Misschien gewoon thuis blijven? Nee, in de morgen vertrekken na de spitsuren vanaf 10:00h. Tegenwoordig zijn alle dagen evendruk, dankzij de truckers die hier 24/24u en 7/7d mogen blijven rijden zowel op zon- en feestdagen en verlofperiodes. Viva Duitsland waar het op bepaalde periodes verboden is .

 • Alexa Grieken

  Vertrek s'avonds en rij 's nachts. Nee, iedereen vertrekt op hetzelfde uur in de ochtend net zoals met het werk, mentaliteit van schapen.

 • Redchy Mertens

  We vertrokken vroeger altijd om 2uur snachts ofzo. Dan reden we een paar honderd kilometers. Veel aangenamer

 • Cor Dierckx

  Dat moet je er voor over hebben anders moet je thuis blijven!