Vader zag geen graten in seksuele relatie met dochter

De procureur heeft vijf jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende vijf jaar gevorderd voor een 59-jarige trucker uit Zwijndrecht die vervolgd wordt voor het verkrachten van zijn dochter. De zaak werd vandaag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.
 
Het slachtoffer werd sinds haar 13 jaar seksueel misbruikt door haar vader. Volgens haar advocaat vond de beklaagde dat de normaalste zaak ter wereld. Ook na haar meerderjarigheid ging het misbruik verder. Haar partner kon haar in maart overtuigen om klacht in te dienen.
 
400 euro per maand
De beklaagde gaf zonder schroom toe dat hij een seksuele relatie met zijn dochter had. Hij gaf haar iedere maand 300 à 400 euro, waardoor ze zich volgens hem misschien wel wat inschikkelijker had opgesteld. Ze zou telkens hebben ingestemd met de seksuele contacten.
 
De procureur vond het weerzinwekkend hoe hij haar al die jaren meedogenloos in de tang had gehouden. "Het tart elke verbeelding om zelfs nog maar te suggereren dat een dochter zou instemmen met een seksuele relatie met haar vader. Hij sust zijn geweten door haar te betalen en plaatst haar zo in de positie van een prostituee."
 
De verdediging vroeg de vrijspraak, omdat het niet bewezen is dat de seksuele contacten tegen haar zin gebeurden. De advocaat stelde ook dat zijn cliënt, die nu beseft dat de relatie met zijn dochter verkeerd was, zich zal laten begeleiden. Vonnis op 12 juli. (belga/sps)