Vader vervolgd voor dood 17 maanden oude baby

THINKSTOCK
De vader van de baby die in augustus 2013 om het leven kwam in Sint-Pieters-Leeuw, is door de Brusselse raadkamer naar de correctionele rechtbank doorverwezen. De man zal zich moeten verantwoorden voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. Het 17 maanden oude meisje stikte onder een matras die bovenop haar bedje was gelegd en verzwaard was.

In de weken voor de feiten was het meisje al herhaaldelijk uit haar bedje gekropen. Om te vermijden dat dat opnieuw zou gebeuren, had de vader bovenop het kinderbed een matras gelegd en die verzwaard met een zak van ongeveer 20 kilo. Het meisje probeerde desondanks uit het bed te klimmen maar kwam klem te zitten tussen de bedrand en de verzwaarde matras en stikte.

Onmiddellijk na de feiten werd de vader onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van doodslag. Dat werd later geherkwalificeerd naar onopzettelijke slagen met de dood tot gevolg en de man kwam na verloop van tijd ook vrij. Nu is hij door de raadkamer naar de rechtbank doorverwezen voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. Het proces zal na de zomer plaatsvinden maar een exacte datum is er nog niet.