Vader van Younes vrijgelaten na volledige straf te hebben uitgezeten

Belga / AFP
De vader van Younes, die in 2012 veroordeeld werd tot negen jaar cel voor de onvrijwillige doodslag op zijn zoon, is gisteren vrijgelaten. Dat meldt Sudpresse. De zeventiger heeft zijn intrek genomen in een rusthuis in Pecq, in de buurt van Doornik.

Mohamed Jratlou, vandaag 78 jaar, werd door assisen veroordeeld tot negen jaar voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden. Ondanks verschillende verzoeken tot vrijlating heeft hij zijn volledige straf moeten uitzitten. De man heeft nochtans steeds volgehouden dat hij niets te maken had met de dood van zijn zoon, en werd daarin gesteund door zijn echtgenote Naïma.

De vierjarige Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 in Bizet, een deelgemeente van Komen-Waasten in de provincie Henegouwen en werd twee weken later dood teruggevonden in de rivier Lys in Komen.

Uit de autopsie bleek dat het kind dood was vooraleer hij in de rivier terechtkwam. Volgens het onderzoek was het de avond van zijn verdwijning tot een hevige ruzie gekomen tussen zijn ouders, in het bijzijn van hun twee kinderen. Jratlou heeft steeds verklaard dat Younes de woning verlaten had terwijl hij zelf op zoek was gegaan naar zijn echtgenote. De assisenjury in Henegouwen volgde echter de hypothese dat de man zijn zoon geslagen en verstikt had om hem te doen stoppen met huilen.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werner Bloemen

  In 2012 9 jaar krijgen en in 2019 volledige straf uitgezeten?

 • Saskia Taillieu

  2012 + voorarrest + straf = 2019 = volledige straf Dit betekent niet dat ik ook maar met iets van die straf of die vrijlating akkoord ga. Een rusthuis betaal je in principe zelf. Kan dat niet dan verhalen ze op de kinderen, wat in dit geval een wreede grap lijkt. Ben je onvermogend dan ga je naar een ocmw-rusthuis die verrekend wordt naar je inkomen, wat in zijn geval een pensioen of een leefloon zou zijn. Nogmaals, dit betekent niet dat ik met wat ik zeg akkoord ga.

 • Tom Amonski

  Tijd van voorarrest telt ook mee als straf...

 • WILLY ZACHEL

  Veroordeeld tot 9 jaar in 2012 ?? ( is tot 2021) We zijn nu nog maar 2019 en reeds vrij !

 • Eric Grosemans

  Hij heeft zijn straf wel volledig uitgezeten. De periode van voorhechtenis telt nl ook mee, en zelfs dubbel. Eén jaar voorhechtenis telt voor twee jaar.