Vader van Théo Hayez keert in augustus alweer terug naar Australië

Laurent Hayez geeft de hoop niet op. Naar eigen zeggen houden de ouders van Théo Hayez nog altijd rekening met een ander scenario dan een ongeval.
EPA/RV Laurent Hayez geeft de hoop niet op. Naar eigen zeggen houden de ouders van Théo Hayez nog altijd rekening met een ander scenario dan een ongeval.
Laurent Hayez, vader van Théo die sinds eind mei in Australië vermist is, keert in augustus alweer terug naar de badplaats Byron Bay waar zijn 18-jarige zoon voor het laatst gezien werd. Dat liet hij aan Belga weten.

"In tegenstelling tot wat de voorbije dagen werd verspreid, berusten de ouders van Théo en zijn jongere broer niet en hebben ze vertrouwen in de Australische en Belgische politie, van wie het werk voortgaat, om antwoorden te krijgen", zegt vader Hayez. 

De ouders van Théo deelden een emotionele Facebookpost waarin staat te lezen:  “Mocht Théo intussen deze aarde hebben verlaten, dan zal hij zich momenteel amuseren met walvissen, schildpadden en dolfijnen…”. Dat zinnetje betekent niet dat ze de hoop hebben opgegeven. Naar eigen zeggen houden ze nog altijd rekening met een ander scenario dan een ongeval. 

Vrijwilligers zoeken verder 

De ouders van de jongeman uit Overijse verbleven al verschillende weken in Byron Bay om het onderzoek op de voet te kunnen volgen. Drie Belgische agenten waren begin juli ook in Australië om hun collega's bij te staan in hun onderzoek. De grootschalige fysieke zoekactie van de politie is opgeschort, maar het onderzoek naar de verdwijning gaat wel voort. Vrijwilligers blijven ook zoekacties doen. 

Bekijk ook: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Victor Munster

    Ergens diep van binnen weten die ouders dat de kans om hun zoon nog levend weer te vinden bijna nul is. Het is wel begrijpelijk dat die mensen willen achterhalen wat er nu juist met hem gebeurd is. Maar het meest waarschijnlijke scenario is dat hij het slachtoffer van een haaienaanval is geworden ... Dan kun je je ganse leven blijven zoeken.