Vader van minderjarige duwt agent van trappen op jeugdrechtbank

De rechtbank van Mechelen.
Google Street View De rechtbank van Mechelen.
Op de jeugdrechtbank van Mechelen heeft de vader van een minderjarige gisteren een agent van de trappen geduwd. Ook de moeder en de tante van de jongeman moeiden zich in het duw- en trekwerk. Een agent raakte gewond.

De jongeman moest zich voor de jeugdrechter komen verantwoorden. De zitting verliep rustig, maar toen de rechter beslist om hem op te sluiten in de jeugdinstelling van Everberg, gingen de poppen aan het dansen. 

"Er werd meermaals gespuwd in de richting van de jeugdrechter", bevestigt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. "Vervolgens begon de jongeman ook enkele bedreigingen te uiten." 

De politie probeerde de gemoederen te bedaren en kon de jongeman boeien en naar buiten brengen. Alleen stonden daar de vader, moeder en tante hen op te wachten. De discussie zette zich verder in de gangen van de rechtbank en zowel de tante als moeder probeerden de agent te overmeesteren. 

Toen dat bijna lukte, moest ook de andere agent ingrijpen. "Hij werd op zijn beurt van de trap geduwd door de vader van de jongeman", besluit Claessens. Twee andere politie-inspecteurs waren uiteindelijk nodig om de rust te doen wederkeren. 

Een van de agenten raakte gewond, hij zou een dokter raadplegen. Ook de eigen advocate zou volgens onze informatie bespuwd en geslagen zijn geweest. De politie maakte een proces-verbaal op. 
94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Clercq

  Leeftijd van minderjarigen verlagen van 18 naar 14 jaar en het zal veel minder zijn met dit gespuis

 • Paul Boutsen

  Zo vader zo zoon, waarschijnlijk nooit gewerkt en de ganse familie al levenslang aan de staatsinfuus. Maar de werkende Vlaming weet natuurlijk al over welk soort tuig het gaat, jammer dat er zoveel van dit soort onze steden bevuilen en onveilig maken.

 • Karel Delcroix

  het multicultureel samenlevingsmodel waar onze rooie rakkers zo mee oplopen is blijkbaar toch niet zo goed geslaagd.

 • ANN LIMBOS

  Zal weer nen hele brave geweest zijn.... volgens de familie dan.

 • Geert Bancken

  Goed geïntegreerd... wij doen dat ook allemaal.