Vader van Britta: "Hoop dat ze alsnog gevonden wordt"

PHOTO_NEWS
De familieleden van Britta Cloetens (25) hadden gehoopt om op het assisenproces eindelijk antwoorden te krijgen van beschuldigde Tijl Teckmans (32). Maar nu het proces stilaan zijn einde nadert, vrezen ze dat ze nooit zullen weten wat er met haar gebeurd is en waar haar lichaam is. "Dat weegt zwaar en maakt de verwerking des te moeilijker. Het is al erg genoeg dat ze gestorven is, maar dat je haar geen deftige begrafenis kunt geven en geen plekje hebt om naartoe te gaan om haar te gedenken, maakt het nog vele erger", getuigde stiefmoeder Mariza.

Britta was amper één jaar oud, toen haar ouders uit elkaar gingen. De echtscheiding werd netjes afgehandeld, zodat het slachtoffer er zo min mogelijk hinder van zou ondervinden. Moeder Karin ging een half jaar later samenwonen met Danny, die de rol van stiefvader met verve vervulde. Vader René vond in Mariza een nieuwe partner, met wie hij nog twee kinderen kreeg, Tom en Tess. Britta kon het goed vinden met haar halfbroer en -zus en ook bij haar stieffamilie was ze graag gezien.

Haar dood heeft dan ook een enorme leegte gelaten. "Ik mis haar vooral bij verjaardagen. Ik kan nog altijd niet geloven dat dit net haar moest overkomen: ze was altijd zo voorzichtig, zocht geen problemen op en deed nooit iets verkeerd", zei Tess.

Dat gevoel leeft bij de hele familie. "Ik had haar graag ietsje minder ernstig gezien. Als ik zag hoe haar leeftijdgenoten een weekendje weg gingen of met de rugzak op reis vertrokken, dacht ik dikwijls: 'Vooruit kind, profiteer ook eens van het leven'. Maar Britta had daar geen behoefte aan. Ze wilde zekerheid en nam nooit risico's", getuigde tante Linda.

Ik kan nog altijd niet geloven dat dit net haar moest overkomen: ze was altijd zo voorzichtig

Stiefzus Tess

"Rest van zijn leven in de cel"

De familie gelooft dan ook geen woord van het verhaal van de beschuldigde. Die houdt voor dat het slachtoffer met hem geflirt zou hebben en dat ze met hem wilde vrijen in de kofferbak van zijn auto. "Zo was Britta niet en het feit dat ze door hem zo wordt afgeschilderd, maakt het alleen maar erger. Ik hoop dat hij de rest van zijn leven in de cel blijft", zei stiefmoeder Mariza.

Vader René mist zijn dochter heel erg. "Ik voelde me vroeger de koning te rijk met mijn drie kinderen. Nu voelt het als een cirkel die stuk is en nooit meer hersteld kan worden. Ik sta al 43 jaar in de bouw, ik ben handig, maar dit valt niet meer te repareren. Ik mis Britta heel erg en ik hoop dat ze alsnog gevonden wordt", zei vader René.

Morgen staat de moraliteit van de beschuldigde centraal.

Familie gelooft geen woord van de beschuldigde