Vader slachtoffer: "Normaal dat echtgenoot haar sloeg"

UNKNOWN

Karima Sellami (24) kon op weinig begrip van haar ouders rekenen voor haar huwelijksproblemen. Dat bleek uit hun getuigenissen voor het Antwerpse assisenhof vandaag. Ze hadden haar zonder meer de deur gewezen, omdat ze toch buitenshuis wilde werken hoewel haar echtgenoot Omar Sellami (38) daar tegen was. Dat hij haar sloeg, vond haar vader niet meer dan normaal. "Ze was ongehoorzaam."
 
Vader Abdelkader gaf zijn acht kinderen een traditionele Marokkaanse opvoeding. Hij bracht hen de principes bij dat een vrouw respect moet tonen voor haar man, dat ze hem moet gehoorzamen en dat hij haar mag slaan als ze dat niet doet. In zijn ogen veroorzaakte Karima zelf haar huwelijksproblemen door Omar niet te respecteren en verdiende ze het ook om geslagen te worden.
 
"Ik was bang"
Moeder Rahma was het echter niet eens met haar echtgenoot. "Een man mag zijn vrouw niet slaan. Ik heb Omar gezegd dat als de problemen voortduurden, hij moest scheiden." Toch had zij haar "ongehoorzame" dochter de deur gewezen. "Ik gaf Omar gelijk, omdat ik bang was dat hij Karima anders zou slaan."
 
Over het al dan niet bezeten zijn van Karima gaven ze geen eenduidige uitleg. "Door de slagen van Omar was ze bang geworden en daarom moest ze naar de gebedsgenezer. Geesten kwamen er niet aan te pas", zei Abdelkader. Rahma trad haar man daar eerst in bij, maar zei later toch dat er drie geesten in Karima zaten.
 
"Gewurgd als een kip"
Abdelkader en Rahma herinneren hun dochter als een vrolijke, goedlachse meid. Rahma heeft het nog altijd moeilijk met de manier waarop Omar haar doodde. "Hij heeft haar gewurgd als een kip. Het was geen snelle dood, Karima heeft afgezien. Hij heeft niet enkel haar gedood, maar ook mij. Het doet ook pijn dat hij zo lang gelogen heeft."
 
De kinderen van Karima en Omar worden nu door haar ouders opgevoed. "Ik hoop dat Omar goed beseft dat hij hen als wees achterlaat", besloot Rahma. (belga/sps)