Vader slaat dochter omdat ze zich te westers gedraagt: 24 maanden cel met uitstel

ANP XTRA
Een 40-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden met uitstel. De correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeelde hem, omdat hij zijn minderjarige dochter sloeg met een verlengsnoer. Hij vond dat ze zich te westers gedroeg.

Op 29 mei 2016 belde de vrouw van Y.G. de politie, omdat haar man hun minderjarige dochter aan het slaan was met een snoer. Toen agenten ter plaatse kwamen, merkten ze dat de man zijn dochter had bevolen zich uit te kleden en dat hij haar, na de slagen met de kabel, zo de straat wilde op sturen. Ze was te laat thuisgekomen en had geld bij, waarvan de vader de oorsprong wilde kennen. Ook zijn echtgenote en zoon deelden in de klappen.

De man bekende tijdens de pleidooien eind maart schuld en meende dat het maar om één feit ging, en dat er geen problemen meer zijn.

 Er was 20 maanden gevorderd, maar de rechtbank deed er nog een schepje bovenop, omdat hij weinig medewerking verleende tijdens een maatschappelijk onderzoek. Hij krijgt 24 maanden met uitstel, en met het volgen van gezinstherapie als probatievoorwaarde.
60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Wie is verantwoordelijk als er iets ergs gebeurt met zijn dochter?Wie is verantwoordelijk als hij zijn dochter iets ernstig aandoet?

 • roland peeters

  Heeft hij geslagen met uitstel? Neen dan ook geen straf met uitstel.

 • Johny Lapeire

  Is dit nu een straf ? 25 maal een straf met uitstel of voorwaardelijk, wat maakt het uit, dit is naar mijn mening geen straf.

 • RENE LENAERTS

  Weeral geen plaats in den bak? Hou dan het kot maar proper!

 • Bert De Jaegher

  De meeste straffen voor misdrijven worden heelveell/altijd met uitstel uitgesproken. Wat hebben wij hier mee bereikt ? Tolerant zijn en opnieuw proberen is al jaren de mode maar wat zien wij ? Iedereen doet maar want er wordt toch niet gestraft