Vader probeert zoon (16) te wurgen: "Mijn cliënt begrijpt nog steeds niet waarom hij zoiets heeft gedaan"

Strafpleiter Jef Vermassen (foto) is de advocaat van Hans V.
Belga Strafpleiter Jef Vermassen (foto) is de advocaat van Hans V.
Een Bruggeling (51) riskeert een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar voor een moordpoging op zijn zoon (16). De man stapte in de avond van 4 december 2015 op zijn zoon af, en nam de jongen in een wurggreep.

De feiten speelden zich in de villa van tuinbouwer Hans V. in het Miljoenenkwartier in Sint-Andries (Brugge).  De jongen zat nietsvermoedend tv te kijken toen zijn vader toesloeg, maar slaagde erin zich los te wrikken.

Hans V. was op het moment van de feiten depressief en wilde volgens zijn eigen verklaringen uit het leven stappen. Na vijf maanden voorhechtenis werd de man voorwaardelijk vrijgelaten. Hij kon terug aan het werk bij z’n vroegere werkgever en kreeg een contactverbod met z’n zoon.

Na drie maanden werden de voorwaarden niet verlengd, maar volgens de verdediging zette Hans V. sindsdien zelf z’n begeleiding bij de psychiater verder. Zijn advocaat Jef Vermassen verzette zich dan ook niet tegen de gevorderde straf van het openbaar ministerie. 

Zijn psychiater zal hem helpen te aanvaarden dat hij zijn kinderen nooit meer zal zien

Advocaat Jef Vermassen

"Mijn cliënt is eindeloos beschaamd en begrijpt nog steeds niet waarom hij zoiets gedaan heeft", zegt hij. Hans V. werd vanmorgen op de zitting gesteund door z’n vader, zus en schoonbroer. Het slachtoffer en z’n moeder stellen zich burgerlijke partij en vragen een voorlopige schadevergoeding van 1 euro en de aanstelling van een psychiater om de precieze schade bij de tiener te begroten. Hun advocaat drong ook aan op een compleet contactverbod tussen vader en zoon. "Mijn cliënt zal dat ook respecteren, hoe pijnlijk dat ook zal zijn", aldus Vermassen. "Hij beseft maar al te goed dat zijn zoon diep getraumatiseerd is. Zijn psychiater zal hem helpen te aanvaarden dat hij zijn kinderen (Hans V. heeft ook nog een tienerdochter, red.) nooit meer zal zien." Op 19 november doet de rechtbank uitspraak in de zaak. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Corten

  Met onze topadvocaat vrijspraak bijna gegarandeerd.

 • johan verlinden

  Zo te lezen is Rudolf precies heel nauw betrokken bij dit gezin .Ofwel geeft hij gratuite commentaar. Waarschijnlijk de tweede mogelijkheid.

 • Jo Peeters

  Jongeren kunnen een vader soms tot een misdaad drijven. Op dat moment moet men tot het besef komen dat je fout bent.

 • ROGER VANDEPUTTE

  Amai kunnen sommige dat nog begrijpen op den duur is het nog die zoon zijn schuld de vader is de dader dat is geen vader waardig!!!

 • pol van de velde

  Waarschijnlijk moet je heel het plaatje kennen vooraleer commentaar te geven.