Vader overleden peuter Jade weer wakker na levensreddende operatie: "Die steun, hartverwarmend"

Tal van voorbijgangers lieten tekeningen en bloemen achter op de plek waar gisteren een truck inreed op een bankkantoor en de kleine Jade het leven liet.
Joel Hoylaerts / Photo News Tal van voorbijgangers lieten tekeningen en bloemen achter op de plek waar gisteren een truck inreed op een bankkantoor en de kleine Jade het leven liet.
De vader van peuter Jade (2,5) die gisteren het leven liet bij het tragische ongeval in Kortenberg, is deze ochtend voor het eerst wakker geworden na zijn zware operatie in het UZ Gasthuisberg in Leuven. 

Benammar Hicham liep ernstige verwondingen op toen zowel hij als zijn dochtertje geraakt werden door een weggeslingerde wagen. De artsen konden niets meer doen voor het kleine meisje. Benammar werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar de artsen zijn been moesten amputeren. Vanmorgen ontwaakte hij voor het eerst na die ingreep. "De artsen hebben één been moeten amputeren tot onder de knie", vertelt de vader van Benammar die vanmorgen telefoon kreeg van de arts die zijn zoon had behandeld.

"De dokter vertelde me ook dat mijn zoon buiten levensgevaar is en dat hij al even wakker is geweest. We hebben Benammar nog niet zelf kunnen spreken door de zware operatie. Onze familie is diep geraakt door dit drama. Het is wel hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen bloemen neerleggen op de plaats van het ongeval." 

Sommigen lieten ook boodschappen van troost achter voor de familie. Zo liggen er ook tekeningen en boodschappen voor Jade. Rest in peace, little angel", staat er onder meer op een kaartje. De familie wacht intussen nog op meer nieuws van het parket over de oorzaak van het ongeval. Deze ochtend werd het rijbewijs van de trucker voor 15 dagen ingetrokken - een normale procedure zoals het onderzoek loopt. De man heeft bij politieverhoor verklaard zich niets meer van het ongeval te herinneren.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anita van dyck

  Zwijg over die trukchauffeur tot er meer uitleg komt. Die vooroordelen he... Heel veel sterkte voor de vader ( zal het nodig hebben) en de familie.

 • Erik Henderickx

  Van harte beterschap.

 • Christophe Bonte

  Heel veel sterkte aan de familie maar ook aan de chauffeur die hier de rest van zijn leven moet mee leren leven. Een ongeval is snel gebeurd dus oordelen doen we niet! Veel sterkte!

 • Theo Schuermans

  Spoedig herstel voor de papa en rust in vrede voor de kleine meid.

 • MYRTHE PASS

  Ik vrees dat de truckchauffeur er onderuit wil komen door te zeggen zich niets meer te herinneren.