Vader onder invloed laat kind (2) alleen thuis om vrouw aan station af te halen

BELGA

Tijdens een verkeerscontrole vrijdagavond tussen 21 en 23 uur in de Ernest Claesstraat in Zichem legden 89 bestuurders legden een negatieve ademtest af. Een 71-jarige man uit Tessenderlo en een 57-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleken onder invloed van alcohol. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. Een 65-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem was onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken.

Een 34-jarige man uit Averbode probeerde echter de controle te ontwijken door de oprit van een woning op te rijden. Hij legde een positieve speekseltest (drugs) af. Hij was op weg om zijn partner af te halen aan het station. Hierbij liet hij een 2-jarig kind alleen thuis achter. Hierover wordt een bijkomend proces-verbaal opgesteld en zijn rijbewijs werd voor 15-dagen ingetrokken.

Tijdens een verkeerscontrole tussen 23 uur en middernacht op de Turnhoutsebaan te Diest legden alle 47 bestuurders legden een negatieve ademtest af.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Een kind van 2jaar laat je niet alleen er moet maar dan net iets gebeuren en er is niemand als mijn man dit zou doen kon hij bij thuiskomst zijn koffer pakken!

 • mark ver

  Het al niet verantwoord om thuis onder invloed (van drugs of andere) in de omgeving van kinderen te zijn.

 • Bart Boenen

  Jos Vaneerdewegh, vooral niet vergeten te veralgemenen hè...

 • Bart Boenen

  Je kind van 2 onder invloed alleen thuis achterlaten? In plaats van gewoon een boete geven ook een onderzoek doen naar de geschiktheid als vader aub.

 • rik lagrou

  maar deze had een J gerookt had beter thuis gebleven Denk dat dagelijks100000 rijden terwijl eigenlijk niet mogen Want die drugs blijft 2-3dagen en dan nog niet over medicatie en baby alleen ?,maar op zondag vervoer vinden??indien taxi reeds dagloon erdoor dus