Vader is zeker dat Milow (1) stierf door vaccins

Couvreur
Koortsstuipen hebben in maart van dit jaar geleid tot de dood van Milow Vangheluwe, een peuter van 15 maanden uit Westrozebeke. Dat zegt het Ieperse parket op basis van de resultaten van de autopsie en het toxicologisch onderzoek. De vader van de peuter hecht geen geloof aan de resultaten en wil bijkomend onderzoek. "Milow stierf aan de gevolgen van combivaccins waarmee hij werd ingeënt. We denken eraan om zelf een patholoog aan te stellen", klinkt het.

Dat de resultaten van autopsie en toxicologisch onderzoek lang op zich lieten wachten, heeft te maken met het feit dat het parket bijzonder omzichtig tewerk is gegaan. De familie van Milow is er immers van overtuigd dat de peuter op 12 maart in zijn slaap stierf als gevolg van enkele combivaccins die hij twee dagen voordien had gekregen van Kind & Gezin.

Het parket ontkent dat nu maar de vader van Kenzy, en diens grootouders, blijven bij hun standpunt. "Milow was kerngezond", klinkt het. "De inenting tegen liefst zeven verschillende ziektes, toegediend in amper vijf minuten, is 'm heel slecht bevallen. Die vaccins leidden tot zijn dood. In de weken na zijn overlijden werden we overigens gecontacteerd door drie andere West-Vlaamse koppels die ook een kindje verloren, kort nadat ze met combivaccins waren ingeënt."

Kind & Gezin startte kort na de dood van Milow Vangheluwe al een eigen onderzoek op. Daaruit bleek dat de inenting vlot verlopen was en er niks mis was met de vaccins. "Aangezien het grondig onderzoek uitwijst dat de kleine Milow een natuurlijke dood is gestorven, hebben we het opsporingsonderzoek afgesloten en de zaak geseponeerd", zegt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet.

De vader van de overleden peuter wil nu een advocaat onder de arm nemen en zelf een onafhankelijke patholoog aanstellen voor verder onderzoek. "Dat recht heeft de familie uiteraard", zegt Lescrauwaet. "Het dossier kan zelfs heropend worden, in het geval de familie een klacht indient met burgerlijke partijstelling."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels