Vader in de cel voor dood van pasgeboren baby

Een 36-jarige man uit Lier zit in de gevangenis voor het toebrengen van opzettelijke slagen aan zijn dochtertje die ongewild haar dood tot gevolg hadden. Het meisje was net geen maand oud. Dat nieuws wordt bevestigd door het parket.

Het meisje werd in de nacht van zondag 1 op maandag 2 februari met zware verwondingen binnengebracht in het Heilig-Hartziekenhuis van Lier. De artsen vermoedden meteen dat ze het slachtoffer was geworden van mishandeling en verwittigden de politie.

"Het parket vorderde daarop een gerechtelijk onderzoek. De ouders werden maandagavond opgepakt voor verhoor. De moeder mocht daarna beschikken, de vader werd een dag later aangehouden door de onderzoeksrechter", zegt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

De baby bezweek op 4 februari aan haar verwondingen. Uit het onderzoek is intussen gebleken dat het om een gewelddadig overlijden gaat, mogelijk is er sprake van het 'shaken baby syndroom'. De vader legde gedeeltelijke bekentenissen af.

Hij is gisteren voor de raadkamer in Mechelen verschenen, die zijn aanhouding bevestigd heeft. De man blijft dus nog zeker een maand in de cel. Hij was nog niet bekend bij het gerecht. Zowel hij als de moeder werkt in een beschutte werkplaats.