Vader in Charleroi slaat dochter en toont onthoofdingsvideo om voorbeeld te stellen

PHOTO_NEWS
Een man van Syrische oorsprong heeft zich vandaag voor de correctionele rechtbank van Charleroi moeten verantwoorden voor slagen, opsluiting en onmenselijke behandeling van zijn 15-jarige dochter. De man uit Manage kon het niet smaken dat het meisje een vriend had. Om een voorbeeld te stellen, bond hij zijn dochter op een stoel, sloeg hij haar en toonde een onthoofdingsvideo.

De vader was door zijn zoon geïnformeerd dat het meisje optrok met een jongeman. Met geweld troonde hij zijn dochter mee naar haar kamer en bond haar met snelbindstrips aan een stoel vast. Het meisje kreeg klappen en werd verplicht naar een video over de onthoofding van een vrouw te kijken. De man, die de scène filmde, zou daarop gezegd hebben "dat lot zou je in Syrië ondergaan hebben".

Dankzij een schaar uit haar schooltas kon de tiener zich bevrijden en uit het raam springen.

De beklaagde heeft geen antecedenten en betreurt zijn gedrag

Advocaat van Fawaz I

Waarden van de islam

Het openbaar ministerie vorderde minimaal 4 jaar celstraf. Tijdens het requisitoir stipte het parket aan dat de geradicaliseerde broer van het slachtoffer de beklaagde had aangespoord om zijn dochter te verdrinken, omdat ze de waarden van de islam niet had gerespecteerd. De substitute wees erop dat de zaak slecht had kunnen aflopen indien het meisje niet was ontsnapt.

De advocaat van Fawaz I. ontkende de feiten niet, maar wees erop dat zijn cliënt geen gewelddadige persoon is. "Hij heeft geen antecedenten en betreurt zijn gedrag. Hij leeft de alternatieve voorwaarden na en heeft opnieuw contact met zijn dochter", aldus de advocaat, die een werkstraf vroeg.

Uitspraak op 9 september.