Vader geeft dochter (14) xtc en misbruikt haar dan

thinkstock
Een 40-jarige man uit Beringen is vandaag door de Hasseltse correctionele rechtbank schuldig verklaard aan seksueel misbruik van zijn veertienjarige dochter, die hij eerst xtc had laten innemen. Hij verschafte ook xtc aan een ander minderjarig meisje van 14 en rookte wiet in het bijzijn van zijn drie kinderen tussen 9 en 16 jaar. De man is vrijdag veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel, behalve voor het effectief uitgezeten deel in hechtenis en een geldboete van 6.000 euro.

Hij gaf zijn dochter van veertien massages en betastte haar borsten, nadat hij haar xtc-pillen had gegeven. De man bracht zijn dochter tot zevenmaal toe in een roes, waarna hij haar misbruikte. Bij een huiszoeking midden juli 2015 werden ook speedresten in zijn woning aangetroffen. Het andere minderjarige meisje verklaarde dat zij xtc had gebruikt die de beklaagde in huis in Beringen had liggen. De rechtbank omschreef de feiten als zeer ernstig, omdat hij kinderen verdovende middelen verschafte zonder stil te staan bij de gevolgen voor hun gezondheid.

Toch verleenden de drie rechters in Hasselt hem nog een uitstel. Hij bleek de maatregelen, opgelegd na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling goed te hebben nageleefd. Hij volgde een afkickprogramma in een instelling. Zijn leven lijkt intussen gestabiliseerd, hij heeft werk en er wordt gewerkt aan een contactherstel met zijn kinderen. Voor het uitstel kreeg hij vandaag voorwaarden opgelegd, zoals aan het werk blijven, in therapie gaan voor zijn seksuele problematiek en zich door het CAD verder laten begeleiden. Aan het meisje, dat bij hem thuis xtc kreeg, moet hij 500 euro schadevergoeding betalen.