Vader en zonen krijgen tot 28 jaar cel voor wraakmoord in Sint-Niklaas

Geert De Rycke
In de gecorrectionaliseerde assisenzaak tegen Fazli S. (61) en zijn twee zonen Arben (34) en Faton (25), die terechtstaan voor de moord op de Kosovaar Nedjip Mustafa (39) in december 2013 in Sint-Niklaas, heeft de Dendermondse rechtbank woensdag strenge straffen uitgesproken.

Vader Fazli moet 28 jaar in de cel. Zoon Arben kreeg 26 jaar celstraf en Faton 25 jaar. Alle drie zijn ze levenslang ontzet uit hun rechten.

De man werd aan zijn huis in Sint-Niklaas geëxecuteerd vanuit een rijdende auto. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Abdelelah Et Talie

  Wim dat is doodslag.Geen voorbedachte rade.

 • Anthony van der Borght

  Succes in de gevangenis.. dat zijn allemaal mensen dat graag in de gevangenis zitten...

 • Wim dury

  Maar als iemand een kind doodrijd, vluchtmisdrijf pleegt en het kind laat sterven krijgt hij maar 5 jaar waarvan hij 6 maanden maar zit. Dat is toch ook moord.

 • jef vanderaa

  En nu op zoek naar procedurefouten, of strafvermindering in beroep, enkele maanden met een enkelband, en ze kunnen terug beginnen. En als dat niet lukt laten ze hen wel "per ongeluk" vrij.

 • John Dallas

  En na het uitzitten van hun straf onmiddellijk repatriëren naar land van herkomst. Zulke individuen passen zich niet aan, aan onze leefregels en cultuur. Als hun wraakmoorden willen uitoefenen moeten ze maar terug. Simpel hun burgerrechten zijn ze lebenslang kwijt dus zijn het ook geen Belgen meer.