Vader die wapen greep van agent in jeugdrechtbank en trekker overhaalde, blijft aangehouden

De overmeesterde vader wordt weggeleid.
Alexander Haezebrouck De overmeesterde vader wordt weggeleid.
De man die gisteren het wapen van een agent vastgreep en een agente daarmee bedreigde op de jeugdrechtbank van Kortrijk, blijft aangehouden. Dat meldt het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk.

De man van 1971 uit Avelgem moest gisteren met zijn zoon op de Kortrijkse jeugdrechtbank verschijnen. De rechtbank beval een plaatsing in een instelling omdat het kind zwaar diabeet is. Doktersadviezen werden door vader en zoon niet opgevolgd, waarop de rechter maatregelen nam. 

De vader ging daar niet mee akkoord, waarop een schermutseling ontstond. Hij wist in het tumult een wapen van een agent te ontfutselen. Hij plaatste dat wapen vervolgens tegen een agente en haalde zelfs de trekker over. 

Het wapen was geladen, maar niet gewapend, wat wil zeggen dat er geen kogel in de loop zat. Uiteindelijk kon hij gevat en overmeesterd worden. Hij is deze ochtend voorgeleid en blijft aangehouden. Zijn zoon kon in de chaos wegvluchten, maar is later op de avond teruggevonden. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Viona

  mislukte moord op een agente...dat gaan ze hopelijk niet door de vingers zien , of toch ??

 • bert paulussen

  Poging tot moord op een politieagente = levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. Maar onze crimi-pamperende justitie kennende...

 • Peggy Geerts

  België lijkt de laatste decennia meer op het wilde westen dan ooit tevoren ! Gelukkig hebben ze beide kunnen vatten .

 • Paul Boutsen

  In België is dit nieuws, dat die kerel aangehouden blijft. In normale landen is het normaal dat die kerel aangehouden blijft.