Vader die baby kritiek sloeg, toont geen spijt

Cédric V. sloeg tien jaar geleden al eens zijn zoontje dood.
rv Cédric V. sloeg tien jaar geleden al eens zijn zoontje dood.
De vader die tien jaar geleden zijn zoontje doodsloeg en nu zijn dochtertje zwaar verwond heeft, laat voorlopig weinig emoties zien. Hij beseft naar verluidt wel dat hij over de schreef gegaan is, maar toont geen spijt.

Morgen verschijnt Cédric V.R. (36) voor de raadkamer, die zal beslissen of hij aangehouden blijft. Tijdens zijn verhoren informeert V.R. regelmatig naar zijn drie maanden oude dochtertje Z. Haar toestand is nog altijd kritiek. Vorig weekend smakte hij haar opzettelijk tegen de grond, "omdat ze maar bleef huilen en niet van haar flesje wilde drinken". Tien jaar geleden sloeg V.R. ook al zijn zes maanden oude zoontje Lyam dood, omdat het kind huilde terwijl hij zelf aan het gamen was. De man zou volgens gerechtelijke bronnen beseffen dat hij zwaar over de schreef gegaan is. Maar tegelijk heeft hij nog op geen enkele manier spijt betuigd over wat hij aangericht heeft.

Intussen blijft het drama de politiek beroeren. In het Vlaams Parlement werd gisteren over de zaak gediscussieerd. "Het kan toch niet dat een kindermoordenaar nieuwe kinderen maakt en dat Vlaanderen daar niets van afweet?", zei Lorin Parys (N-VA). Hij wil dat instanties als Kind & Gezin en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling op de hoogte gebracht worden als er binnen een gezin sprake is van een veroordeling of onderzoek naar geweld of zedenfeiten. Parys verwijst daarbij naar de omzendbrief die nu al gebruikt wordt om scholen, sportclubs en jeugdbewegingen te informeren als een trainer, animator of leraar vervolgd wordt voor zedendelicten. 

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) lijkt de boot evenwel af te houden. "Daarvoor heb je eerst een ernstig kader nodig. Wat als de betrokkenen hulp weigeren? Dit is zeker een debat waard, maar het is geen eenvoudig probleem dat in een handomdraai opgelost kan worden." (IBO/ARA/WHW)
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • herman de genst

  In het parlement begrijpen ze niet dat die gek nog kinderen kon maken ? ik heb niet gestudeerd zoals die bollebozen , maar ik begrijp niet hoe dat uitschot vrij rondliep ?

 • Jeff Nys

  Ik hoop dat hij deze keer een lange effectieve straf krijgt en ze hem heel hard aanpakken in de gevangenis door zijn medegevangenen, de vuile lafaard !

 • Elke Celis

  Hulp weigeren? Welke dader of welk instituut kan hulp weigeren als het om KINDEREN gaat? Wie anders gaat KINDEREN beschermen als de ouders het niet doen? Hulp zou niet geweigerd mogen worden in deze omstandigheden!! En als uw nieuw lief een enkelband draagt, zou er óók HULP mogen zijn, waar je de ware reden te horen krijgt. NADA privacy voor moordenaars!!

 • Lutgard Crombez

  De gewone burger weet het beter dan al die politici!

 • Lutgard Crombez

  De gewone burger weet het beter dan al die politici!