Vader beschuldigd van opzettelijk aanrijden zoon

ANP XTRA
Een man die beschuldigd wordt van het opzettelijk aanrijden van zijn zoon en het bedreigen van zowel zijn zoon, zijn dochter als hun respectievelijke partners, is vandaag voor de strafrechter verschenen in Mechelen. De man heeft door een vechtscheiding geen contact meer met zijn kinderen en voelde zich geprovoceerd door hen. Hij ontkent de aanrijding echter.

De twee kinderen bevonden zich op het moment van de feiten met hun partners in een wei die eigendom is van de vader en dat zinde die laatste niet. Hij zou met een terreinwagen op hen toegereden zijn om hen weg te jagen. Daarbij zou hij zijn zoon geraakt hebben met de wagen. Daarna reed de man weg. 

Onderrug

De jongen raakte gewond aan de onderrug en was twee dagen arbeidsongeschikt. Het parket vraagt 8 maanden cel en een boete van 800 euro en wil ook het voertuig verbeurd laten verklaren. De man meent echter dat hij zijn zoon niet heeft geraakt. 


“De enige getuigen waren niet echt objectief: het waren de zoon, de dochter en hun partners”, zegt zijn advocaat Joris Vercammen. “Het medische attest spreekt van een zichtbare kneuzing, maar zegt niet hoe die veroorzaakt werd. Deze zaak is een uitvloeisel van een jarenlange vechtscheiding. Die kinderen hadden niets op dat terrein te zoeken. Hij had hen al verscheidene keren gezegd dat ze daar niet welkom waren. Toch kwamen ze hem provoceren.”

De raadsman meent dat de man verkeerd gereageerd heeft, maar dat niet bewezen is dat hij iets strafbaars deed. Hij vraagt zich dan ook af waarom de moeder van de meerderjarige kinderen, die niet aanwezig was bij de feiten, eveneens een schadevergoeding eist. “Dit is louter een financiële zaak, er is geen enkel bewijs dat deze feiten een emotioneel gevolg hebben voor de kinderen, noch voor hun moeder. Ik vraag de vrijspraak.”

Uitspraak volgt op 13 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.