UZ Brussel verdubbelt aantal bedden op intensieve zorgen

Archief
Marc Baert Archief
Het Universitair Ziekenhuis Brussel heeft zijn beddencapaciteit op de dienst Intensieve Zorgen in de afgelopen week verdubbeld van 35 naar 70 bedden om zo te anticiperen op een volgende golf van patiënten. Intussen verblijven er 15 patiënten in het UZ Brussel die besmet zijn met Covid-19.

Naast de beddencapaciteit van de dienst Intensieve Zorgen werd ook de zone waar niet-kritieke coronapatiënten verblijven uitgebreid van twee naar vier verpleegeenheden. Aan een verhoging van het aantal beademingstoestellen wordt volop gewerkt.

In totaal worden er in het UZ Brussel 31 patiënten verzorgd die besmet zijn met het coronavirus. Het gaat om 15 bevestigde coronapatiënten, 7 patiënten met een negatieve test en van de andere patiënten worden de resultaten nog afgewacht.

Om het zorgpersoneel te ondersteunen in deze drukke tijden biedt het UZ Brussel sinds kort ook psychosociale ondersteuning aan onder begeleiding van de verantwoordelijke Welzijn van het ziekenhuis en de klinisch psychologen. Villa Samson, waar jonge patiënten normaal gezien met hun huisdier terecht kunnen voor dierentherapie, is tijdelijk ingericht als rustplek voor medewerkers.

Eigen naaiatelier

Het ziekenhuis kan ook rekenen op de steun van heel wat geneeskundestudenten van de Vrije Universiteit Brussel. Studenten tweede en derde master gebruiken hun klinisch oog om op de spoeddienst te helpen bij de pre-triage van personen met Covid-19-klachten, terwijl de bachelorstudenten het sociaal isolement tegengaan en een bezoek brengen aan patiënten die dat wensen.

Om het tekort aan mondmaskers op te vangen, heeft het UZ Brussel intussen ook een eigen naaiatelier opgestart.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.