Uw beton uitbreken wordt geld waard

Als u een huis sloopt en groen plant op de vrijgekomen ruimte, dan krijgt u daar een subsidie voor van de Vlaamse overheid.
ThinkStock Als u een huis sloopt en groen plant op de vrijgekomen ruimte, dan krijgt u daar een subsidie voor van de Vlaamse overheid.
Als u een huis sloopt en groen plant op de vrijgekomen ruimte, dan krijgt u daar een subsidie voor van de Vlaamse overheid. Het is een nieuwe maatregel van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) omwille van de betonstop. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

Vijf miljoen euro wordt uitgetrokken om Vlaanderen te "ontharden". Niet alleen burgers, maar bijvoorbeeld ook scholen die hun verharde speelplaats vervangen door groen zullen daarvoor financiële steun krijgen.

Vijf miljoen euro wordt uitgetrokken om Vlaanderen te "ontharden". Niet alleen burgers, maar bijvoorbeeld ook scholen die hun verharde speelplaats vervangen door groen zullen daarvoor financiële steun krijgen.
ThinkStock Vijf miljoen euro wordt uitgetrokken om Vlaanderen te "ontharden". Niet alleen burgers, maar bijvoorbeeld ook scholen die hun verharde speelplaats vervangen door groen zullen daarvoor financiële steun krijgen.44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Biezen

  Ondertussen mag je bij nieuwbouw maar een beperkte oppervlakte verharden, doch achteraf heb je geen vergunning nodig om een terras aan te leggen. Typisch België zeker.

 • guido vermeyen

  Eerst geld verdienen met overal vol te bouwen en nu geld verdienen met af te breken, 2 x de kassa passeren, wanneer gaan ze schauvliege eens onbekwaam laten verklaren ?

 • emiel wouters

  En wat dan met hun vergelijking. Door de beton loop al het water in de riolering en die kan het niet meer slikken. Vroeger zonder al dat beton kon je rechtop lopen in de rioleringen. Nu steken er buisje van amper 25 - 30 cm. Er kan nog geen cameraatje door om deze leidingen te controleren. Laat staan dat mijn gevoeg in een keer wordt weggespoeld. En dan heeft het beton het gedaan.

 • Guy De Smet

  Allez vooruit...Schauvliege gaat weer eens briefjes bijdrukken. De staatsschuld is blijkbaar nog niet hoog genoeg.

 • Frits Vandenberge

  Duizenden en duizenden eigenaars hebben een "voortuintje" dat enkel uit beton of stenen bestaat om hun heilige auto te parkeren. Nochtans verplichten nagenoeg alle bouwvergunningen om een voortuintje aan te leggen. Voor deze mensen geen subsidies om uit te breken, integendeel een fikse boete.