Urenlange hinder verwacht op E17 na ongeval met 5 vrachtwagens

Tim Bauwmans
Op de E17 in Zwijndrecht  richting Antwerpen is om 10.30 uur een zwaar ongeval gebeurd waarbij vijf vrachtwagens zijn betrokken. Twee truckers zaten gekneld in hun cabine en moesten door de brandweer bevrijd worden. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie rijstroken zijn afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de verkeershinder nog uren kan duren. Vier vrachtwagens moeten getakeld worden, de vijfde truck raakte lichter beschadigd.

De takel- en opruimwerkzaamheden zullen nog een hele tijd in beslag nemen. De hinder is er nu al groot met wachttijden tot een uur en dat zal allicht nog toenemen, vreest het Vlaams Verkeerscentrum.

Door het ongeval zal er nog een tijd slechts één rijstrook vrij zijn in de richting van Antwerpen, en de oprit Zwijndrecht is er afgesloten. Het verkeer vanuit Gent en het Waasland wordt zoveel mogelijk omgeleid via hetzij de E34 in Zelzate, hetzij de N16 en vervolgens de Temsebrug naar de A12. "Het gaat zelfs zo ver dat we het vrachtverkeer vanuit Frankrijk verwittigen en aanraden om via Brussel naar Antwerpen te rijden, zodat de E17 zoveel mogelijk ontlast wordt", zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum.

Tim Bauwmans