Unizo: "Vlamingen hebben begrepen dat je taart moet bakken alvorens te verdelen"

Karel Van Eetvelt, CEO van Unizo.
BELGA Karel Van Eetvelt, CEO van Unizo.
Ondernemersorganisatie Unizo is tevreden met de centrumrechtse kaarten die de Vlaming heeft geschud. "De verkiezingsuitslag toont duidelijk aan dat de Vlamingen begrepen hebben dat je de taart - de welvaart - eerst moet bakken alvorens hem te verdelen", reageert Unizo daags na de stembusgang. De ondernemersorganisatie hoopt op snelle regeringsvormingen.

"Er is duidelijk centrumrechts gestemd. De Vlaamse kiezer vraagt dus een doortastende aanpak en oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan: de economie weer doen groeien en de gevolgen van de vergrijzing opvangen", aldus Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Voor Unizo moet de federale regering "maximaal inzetten op het versterken van onze competitiviteit door een lastenverlaging door te voeren en de belastingdruk op ondernemers te verlichten". Zo'n lastenverlaging moet het weer interessant maken om werknemers aan te werven en in dienst te houden, terwijl de verlichting van de belastingdruk op ondernemers ervoor moet zorgen dat mensen weer zin krijgen om te ondernemen, klinkt het.