Unizo Antwerpen Stad vraagt maatregelen na rellen Borgerhout

UNKNOWN

Ondernemersorganisatie Unizo Antwerpen Stad reageert verontwaardigd op de rellen van afgelopen woensdag, na afloop van een protestactie van de Arabisch Europese Liga (AEL) in Borgerhout.

De winkeliers vragen maatregelen om manifestaties in winkelstraten te beperken of zelfs te verbieden. Volgens Unizo Antwerpen Stad schaadt "het te pas en te onpas actievoeren" het imago van Antwerpen als winkelstad.

"Manifestaties beperken, zoniet verbieden"

Unizo Antwerpen Stad dringt er opnieuw bij het stadsbestuur op aan om manifestaties in het winkelhart en de belangrijkste winkelstraten "te beperken, zoniet te verbieden". Volgens de ondernemersorganisatie schaden ze het imago van Antwerpen als winkelstad en leidt dat tot terughoudendheid bij investeerders.

Naar aanleiding van de rellen en vernielingen vraagt Unizo Antwerpen Stad extra waakzaamheid in de getroffen winkelstraten rond de Turnhoutsebaan en in het diamantkwartier.

"Antwerpse ondernemers niet verantwoordelijk voor problemen in Midden-Oosten"

"Antwerpse ondernemers en burgers zijn niet verantwoordelijk voor de problemen in het Midden-Oosten. Het beschadigen van eigendommen en winkelpanden vormt geen oplossingen voor het conflict", benadrukt de organisatie. "Wij willen het recht op vrije meningsuiting niet beperken, maar vragen respect voor het recht op ondernemen."

De ondernemersorganisatie wijst er nog op dat ze vooraf de burgemeester op de hoogte heeft gebracht over haar ongerustheid. "Men stelde ons toen gerust met de boodschap dat alles onder controle was. Als Unie van Zelfstandigen en KMO's zijn wij dan ook erg verontwaardigd over de ontsporing van de manifestatie woensdag", luidt het. (belga/mvdb)