Ultraconservatieve gelovigen houden 'Mars voor het Gezin' door Antwerpen

BELGA
Terwijl een bontgekleurde 'Gay Pride'-parade door de straten van Brussel trok, hielden een honderdtal ultraconservatieve gelovigen deze namiddag hun eigen 'Mars voor het Gezin' door het centrum van Antwerpen. Een gezin kan in hun ogen alleen maar uit een vader, een moeder en vele kinderen bestaan. Drie personen werden volgens de lokale politie bestuurlijk aangehouden.

De mars werd georganiseerd door 'Pro Familia', een vereniging die het 'natuurlijke gezin' verdedigt. De deelnemers verzamelden op de Groenplaats in Antwerpen, waar toespraken werden gehouden. Ze riepen de Kerk daarin op om afstand te nemen van de uitspraken van Antwerps bisschop Johan Bonny, die in een open brief aan het Vaticaan pleitte voor meer respect voor holebi's.

Van de overheid eisen ze dat de wetgeving die homokoppels toelaat om kinderen te adopteren, wordt afgeschaft. Voorts mag anticonceptie volgens hen niet meer gesubsidieerd worden, moeten IVF, kunstmatige inseminatie en draagmoederschap verboden worden en moet abortus terug strafbaar worden. Tijdens de toespraken werden spandoeken in de lucht gestoken met foto's van geaborteerde foetussen.

Toen ze die spandoeken ook mee in hun mars wilden dragen, greep de politie in, want die had dat uitdrukkelijk verboden. Ook een tegenbetoger die met een spandoek waarschuwde voor 'Religious Bullshit' moest die afgeven. Uiteindelijk werden er drie personen bestuurlijk aangehouden. Enkele jonge lesbische vrouwen, die op de Groenplaats naar de toespraken luisterden, werden door de politie aangemaand om zich niet provocerend te gedragen.

Ook Filip Dewinter liep mee.
BELGA Ook Filip Dewinter liep mee.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA