Uitvoerders van aanslag op Frank 'De Tank' veroordeeld

Frank 'De Tank' V. in een Ferrari.
rv Frank 'De Tank' V. in een Ferrari.
Twee mannen die vorig jaar het huis van drugsbaron Frank ‘De Tank’ V. onder vuur namen met een kalasjnikov, zijn veroordeeld tot 4 en 2 jaar celstraf. Frank V. had zich - opmerkelijk genoeg - géén burgerlijke partij gesteld voor de aanslag op zijn huis. Hij eiste evenmin een schadevergoeding.

Parfait M. en Yassin E.Y., twintigers uit het Luikse misdaadmilieu, waren opgepakt toen zij een auto die bij de aanslag op de woning van Frank V. in Sint-Job-in-’t Goor was achtergelaten, kwamen oppikken. Parfait M. krijgt nu vier jaar cel, zijn kompaan Yassin E.Y. wordt als medeplichtige veroordeeld tot 2 jaar cel. Een vrouw die valse nummerplaten had geleverd voor het voertuig, kreeg 10 maanden cel

Bij de aanslag op Frank V. werden twee brandbommen tegen de gevel van zijn appartement gegooid en werden verschillende schoten gelost met een kalasjnikov.

Drugsmilieu

De procureur gaf op het proces toe dat het drugsmilieu niet wil meewerken aan deze onderzoeken. “Alles wijst erop dat deze aanslag gelinkt is aan het drugsmilieu. Frank V. weigert echter toelichting te geven. Hij zegt niet te weten wie de opdracht voor zo’n aanslag kan gegeven hebben. De man heeft zich ook geen burgerlijke partij gesteld in deze zaak,” aldus de procureur.

Naar de opdrachtgever van deze aanslag en van nog een tiental andere schietpartijen en brandstichtingen loopt een apart onderzoek.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris delanghe

  crapuul heeft het in dat land voor het zeggen, en daarmee bedoel ik niet alleen dàt soort gasten.

 • mieke vermeulen

  Kan iemand me zeggen hoe het komt dat onze gevangenissen overvol zitten terwijl bijna niemand nog gestraft word .

 • Gerard Braeckmans

  Wallonie heeft hier absoluut niets mee te maken, Gustaaf! Kijk maar eens naar Vlaanderen, welke juridische stommiteiten hier uitgehaald worden. Maar, idd, de straf is veel te weinig!

 • Gustaaf Senrame

  Weer eens een rechter uit Wallonië zeker? Wat moet men hier uitsteken zodat die criminelen een strengere straf krijgen. Waar haalt deze rechter het uit om maaaaaar 4 jaar te geven om met een Kalasjnikov naar mensen te schieten, ook al is deze ook een crimineel?

 • Martine Rochtus

  Allemaal linke soep ... niks zeggen en gewoon met het handeltje doorgaan ...waarom hebben wij nog onderzoeks teams en rechters ...rechters worden de laatste dagen gewoon belachelijk gemaakt .