Uittredend burgemeester Zelzate eist hertelling stemmen om extreemlinkse PVDA uit coalitie te houden

Uittredend burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman.
VTM Nieuws Uittredend burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman.
Frank Bruggeman (VLD-SD), de uittredende burgemeester van Zelzate, heeft Binnenlandse Zaken gevraagd de stemmen van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen te hertellen. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. Zo wil Bruggeman het extreemlinkse PVDA alsnog uit het bestuur houden.

“Er zijn genoeg elementen die bewijzen dat er stemmen ongeldig zijn verklaard die wel geldig waren”, zegt Bruggeman. “Als het verschil daardoor kleiner is, kan er weldegelijk iets veranderen.”

Gisteren raakte bekend dat de sp.a en de PVDA in de Oost-Vlaamse gemeente een coalitie zullen vormen. Een primeur, want met Geert Asman leveren ze de eerste PVDA-schepen van Vlaanderen.

Bruggeman vormde de afgelopen zes jaar een coalitie van 12 zetels op 23 tussen zijn VLD-SD, N-VA en CD&V-Vrij Zelzate. VLD-SD bleef op 14 oktober de grootste partij maar ging licht achteruit, terwijl sp.a de tweede partij werd en in zetels even groot werd als VLD-SD. Beide partijen hebben in de nieuwe gemeenteraad 7 zetels. 

PVDA behield zijn 6 zetels, samen heeft de nieuwe sp.a-PVDA-coalitie dus een meerderheid van 13 op 23 zetels. Een eventuele verschuiving in de gemeenteraad kan het voor de coalitie dan ook moeilijk maken om te besturen. Indien ze een zetel verliezen, bestaat de meerderheid nog steeds, maar is ze erg nipt.

Zelzate heeft 12.000 inwoners, op 14 oktober brachten 8.308 kiezers hun stem uit.
219 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Magy Marnix

  Zo zie je maar hoe "democratisch" onze politici zijn; enkel aan hun eigen behoud denken ten koste van alles. Ook uitspraken van Bart De Wever, Gwendolyn Rutten betreffende deze nieuwe democratische gemeenteraad tart elke verbeelding! Denk dat de grootste democraat van de afgelopen 50 jaar een communist was: "Michail Gorbatsjov".....(doordenker voor Gwendolyn Rutten en Bart De Wever)

 • guy vermeulen

  is een klein kind die niet tegen het verlies kan ,hij zal zijn pulleken lijm in den vuilbak mogen gooien er zal geen geld meer aan de vingers blijven plakken !

 • guy vermeulen

  Die maken hen nogal belachelijk , gans deze streek spreekt er van ,alles gaan ze er aan doen om weer aan de macht te komen,ik zou geen hertelling doen ! Opnieuw gaan kiezen,zal nog minder stemmen hebben !

 • Fonz Ooms

  Zielige vent. Als je niet kan verliezen, neem dan niks deel.

 • Francois stras

  een maand na de verkiezingen een hertelling vragen , doe nu niet onnozel hé vent .